Gå til hovedindhold

Høringssvar

Forslag til Lokalplan nr. 1207 - Etagebebyggelse mv. ved Bøgegade i Aarhus

Planlagt byggeri i Bøgegade

Både A.H. Wingesvej og Bøgegade er små smalle gader og veje som allerede er belastet af den nuværende trafikmængde. Ikke mindst efter, at der er etableret gennemkørsel til den nye Lån og Spar bank og beboelse på hjørnet af Bøgegade og Randersvej. Trafikken til den nye bebyggelse skal altså føres, via den smalle ensrettede A.H. Wingesvej forbi en legeplads og ind i den smalle Bøgegade til en parkeringskælder. Det virker hasarderet og uansvarligt. Til- og frakørslen fra den del af Bøgegade der er en del af lokalplanen er decideret farlig. Stykket langs med legepladsen har ikke noget fortov er smalt og knækker på en måde som indebærer at udsynet er meget begrænset. Hertil kommer så parkeringsforholdene der allerede nu er kaotiske i området.
Alternativ:
Jeg vil derfor foreslå et alternativ. En vejføring på den eksisterende vej til parkeringskælderen fra Skovvangsvej vil være til gene for langt færre mennesker. Vejen er her i forvejen bredere, og der er fine muligheder for at udvide vejen på en grund som kommunen ejer.
Vedrørende selve bebyggelse vil det være på sin plads at planen i højere grad tog bestik af den eksterende bebyggelse i Bøgegade. (jfr. "lokalplan") Her kunne man tage en etage af den nye bebyggelse, og rykke den endnu længere bagud for at give plads til gående trafik på begge sider af vejen.
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Erik Kristian Sloth

Indsendt

05/04/2024 18:23

Sagsnummer

HS7236093

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Lokalplan
Område
Skejby-Christiansbjerg
Hørings-id

H842

Kontakt

TEKNIK OG MILJØ
Plan og Byggeri
Karen Blixens Boulevard 7
8220 Brabrand
plan@mtm.aarhus.dk