Gå til hovedindhold

Høringssvar

Forslag til Lokalplan nr. 1207 - Etagebebyggelse mv. ved Bøgegade i Aarhus

Indsigelse mod Lokalplan nr. 1207 - Etagebebyggelse mv. ved Bøgegade i Aarhus

Projektet overholder ikke parkeringsnormen fastlagt i kommuneplanen for Aarhus, hvilket vi gør indsigelse imod. De fastsatte rammer i kommuneplanen er i forvejen meget lave i forhold til en gennemsnitsfamilie i Danmark. Når man specifikt i lokalplanen sætter minimumskrav til antallet af familieboliger, skal dette også afspejle sig i antallet af P-pladser. Det er ikke overraskende at bygherre ønsker så få P-pladser som muligt, da det er dyrt at anlægge, men dette må ikke endnu engang handle udelukkede om maksimal profit til grundejeren – specielt ikke når en del af jorden ejes af Aarhus Kommune!
Det bør være et krav, at de af kommunen vedtagne normer for parkering overholdes. Området kan ikke absorbere det forøget antal af biler, der skal parkeres, og det vil blive et kæmpe problem for de nuværende beboere. Beboerne på Skovvangsvej 26A kan se frem til betragtelige udgifter til sikring af deres private P-pladser gennem bomme eller lignende, hvis ikke de skal blive ”invaderet” af beboerne i de kommende lejligheder.
Der åbnes mulighed for at give dispensation, så der kan etableres vinduer i den nordlige facade (dvs. den, der vender over mod Skovvangsvej 26A). Det vil med sikkerhed give indkigsproblemer, hvorfor vi vil protestere mod denne dispensationsmulighed i lokalplanen. Iflg. Bygningsreglementet BR18, § 187-195, fremgår det at højden på en bygning, vinduer, altaner og lignende ikke må føre til væsentlige indbliksgener for naboen.
En række af de andre høringssvar forslår en vejføring på den eksisterende vej til parkeringskælderen fra Skovvangsvej. Jeg vil her minde om at den løsning allerede er forkastet i forbindelse med den afviste lokalplan 1090. Årsagen er dels den meget smalle vej langs Skovvangsvej 26A, som allerede i dag umuliggør at 2 biler, eller for den sags skyld én cykel og en bil, kan passere hinanden. Desuden gør højdeforskellen fra nord mod syd det nærmest umuligt at anlægge P-kælderen. Og sidst men ikke mindst er der tale om en privatvej forbi Skovvangsvej 26A.
Overordnet er hovedproblemet at projektet er for stort og for massivt. Der vises større respekt for miljøet og de eksisterende boliger på Bøgegade samt de bagvedliggende villaer. Bebyggelsesprocenten for projektet er med stor kreativitet beregnet til 150%, i forhold til de maksimale 130%, som er fastsat i kommuneplanen. Jeg havde forventet at byrådet var blevet klogere efter seneste kommunalvalg, hvor der var enighed om at de 2 store partier blev ”straffet” netop pga. alle de byggeprojekter hvor fokus havde været på for høje bebyggelsesprocenter = øget profit! Skulle man fastholde forslaget kan det give mening endnu engang at prøve forslaget hos ankestyrelsen, som det var tilfældet med LP 1090.
Jeg vil dog rose kommunen for denne gang i et vist omfang at have lyttet til borgerne i området, om end ”jagten” på boligkvadratmeter fortsat kaster lange skygger såvel i overført betydning som i bogstavelig forstand ved at skygge ind over de nuværende boliger, grundet den store højde på de forslåede nye bygninger.
Jeg vil derfor for alles skyld foreslå at, det ellers udmærkede projektet, genovervejes mht. omfang således at antallet af boliger/biler reduceres og antallet af P-pladser øges. Jeg er opmærksom på at det samtidig vil betyde lavere profit til kommunen som sælger af jorden men, som en af de mest velhavende kommuner i landet burde Aarhus vægte borgernes trivsel højere end økonomi.
Med venlig hilsen
Peter Nielsen
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Peter Lønborg Nielsen

Indsendt

12/04/2024 12:08

Sagsnummer

HS2915865

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Lokalplan
Område
Skejby-Christiansbjerg
Hørings-id

H842

Kontakt

TEKNIK OG MILJØ
Plan og Byggeri
Karen Blixens Boulevard 7
8220 Brabrand
plan@mtm.aarhus.dk