Gå til hovedindhold

Høringssvar

Helhedsplan for Skanderborgvej

Som husejer på Bernstorffsvej i Viby J, finder jeg det foruroligende, at der gives tilladelse til fx byggerier på Skanderborgvej 223, som er i modstrid med den gældende lokalplan for området og det er bekymrende ift. den høring, der med helhedsplanen for Skanderborgvej også vil vedrøre Bernstorffsvej, som jeg selv er husejer på.

Der påtænkes åbenbart et byggeri, i strid med lokalplanen, som kommer i en højde, der både er skæmmende for området, får indflydelse på huspriser som vil være faldende og ikke mindst vil fratage de huse på Bernstorffsvej, som ligger umiddelbart i etagebyggeriets baghave, deres udsyn og sollys på deres grund. Igen, en væsentlig forringelse af huspriserne for de direkte påvirkede, men bestemt også for resten af området.

Dertil kommer den ekstra trafik det vil give, da denne åbenbart skal gå via Bernstorffsvej til dette nye byggeri som bygges på Skanderborgvej, hvilket er meget bekymrende ift. forurening, støj og de gener den ekstra trafik vil generere på et i forvejen yderst belastet stykke vej. Bernstorffsvej er en smal villavej, som ikke er beregnet til den slags trafik, hvor beboerne knap selv kan parkere ved deres matrikel. Hvordan skal det så ikke blive, hvis trafikken bliver tungere og p-pladserne til beboerne i Skanderborgvejs etagebyggeri bliver tvunget til at parkere andetsteds, da jeg næppe forestiller mig, at der vil blive p-pladser til de beboere, som skal flytte ind i det byggeri, der påtænkes bygget.

Jeg synes, som husejer på Bernstorffsvej, at det er skammeligt, at vi som husejere påduttes den slags byggeri, som er så beskæmmende for området, som i dag udelukkende består af fine gamle murstensvillaer.

Hvis der skal tænkes i fortætning i byområderne i Aarhus, bør det anstændige være, at der tages udgangspunkt i det eksisterende byggeri, således det nye passer ind og er til mindst muligt gene for det eksisterende byggeri og husejere, hvilket jeg på ingen måder ser et højt etagebyggeri lever op til.
Et byggeri i max to etageres højde bør være rimeligt med tanke på at det vil være et fint kompromis, da jeg ikke tror vi som husejere på Bernstorffsvej er imod fortætning og nye naboer, men vi er imod den måde, der er planer om at bygge uden hensyntagen til det eksisterende og den nu gældende lokalplan, hvilket er til stor gene for hele kvarteret.

Jeg håber Aarhus Kommune tænker sig om en ekstra gang og ser det fornuftige i at bygge i tråd med lokalplanens anvisninger, hvilket jeg selv som husejer vil synes er acceptabelt, men stadig ikke vil juble over.
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Tine Senft

Indsendt

21/06/2019 18:49

Sagsnummer

HS1846951

Informationer

Startdato
Svarfrist
Emneord
Kommune- og lokalplanlægning
Område
Viby
Hørings-id

H108

Kontakt

TEKNIK OG MILJØ

Plan, Byggeri og Miljø
Karen Blixens Boulevard 7
8220 Brabrand
Telefon: 89 40 44 00