Gå til hovedindhold

Høringssvar

Kollektiv trafik ved ny koncertplads

Først og fremmest synes jeg, det er fantastisk at Aarhus får en ny koncertplads og nyt hjemsted for Northside Festival. Og derudover et fantastisk rekreativt område i det daglige.

Det er dog vigtigt, at der fra starten bliver planlagt en god kollektiv trafik i forbindelse med arrangementerne.

Jeg har flere gange besøgt Northside i Ådalen, og her synes jeg ikke den kollektive trafik er tilstrækkelig. Busserne kører under festival efter den normale køreplan men flere af koncerterne stopper først flere timer efter festival lukker ned om natten. Og med en ny koncertplads endnu længere fra centrum er kollektive forbindelser vigtigere end tidligere.

Det er en myte, at Northside Festivalen kun besøges at studerende, der cykler eller går til og fra pladsen. Jeg kender mange Northsidegæster, som bor i forstæderne, der har svært ved at finde transport hjem efter en dag på festival. Selv det at komme ind til Aarhus Hovedbanegård kan være lidt af en lang tur på gåben om natten. I øvrigt er det heller ikke særligt fornuftigt, at anbefale folk at cykle til et arrangement hvor der konsumeres store mængder alkohol og mange er berusede når de skal hjem.

Jeg vil derfor anbefale, at der tænkes shuttlebusser ind i planerne fra starten. Shuttlebusser, der forbinder koncertpladsen med Aarhus Centrum og som kan bringe gæsterne ind til Hovedbanegården til tog, letbane og øvrige buslinjer. Ikke mindst natbusser.

Det er samtidig vigtigt, at man i samarbejde med Midttrafik overvejer om køreplanen på nogle buslinjer udvides under Northside festival og andre arrangementer i Eskelunden. Ud over en forbindelse fra koncertpladsen til Aarhus Centrum er især mangel på natbusser på hverdage (torsdag på Northside) og natkørsel på Ringaden er et problem.

Ovenstående skal i øvrigt også ses i lyset af den manglende mulighed for bilparkering i området.
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Christian Christensen

Indsendt

04/09/2019 - 21:18

Sagsnummer

HS8963392

Informationer

Startdato
Svarfrist
Høringstype
Lokalplaner
Emneord
Kommune- og lokalplanlægning
Område
Viby
Hørings-id

H120

Kontakt

TEKNIK OG MILJØ

Plan, Byggeri og Miljø
Karen Blixens Boulevard 7
8220 Brabrand
Telefon: 89 40 44 00

Vil du vide mere?

Læs mere om lokalplan og hvad den betyder for dig klik her.