Gå til hovedindhold

Høringssvar

Trafik, nærmiljø, sikkerhed,

Først vil jeg 100% tilslutte mig høringssvar fra min nabo Camilla Heidemann Agger.
Trafikfarligt og kaos, er hvad jeg vil forvente for lokalområdet. Punkt 1, ingen p-muligheder = f.eks. motionsarrangementer som DHL osv, må forventes at få et NEJ, hvis de spørger.. Man skal huske arrangementer som tiltrækker folk som ikke lige kun kommer fra Aarhus midtby = biler. Jeg frygter at Rugholmvej vil blive brugt til mange alternative parkeringer, i forvejen er Rugholmvej i sommerhalvåret meget brugt, da det er Kolonihavesæsonen = mange gæster til de skønne haver. (2 samt egen fil)Da "krydset" Damtoften/Rugholmvej/Norringholmvej/Brabrandstien allerede i dag er et sted som er brugt af mange biler, cykler, knallerter, løbere, rulleskøjter osv,osv. hvor jeg dagligt, trods forsigtigt kørsel har sammenstød med de bløde trafikanter som "glemmer" deres hajtænder.. (1)Eneste vej ind for biler er Damtoften under motorvejen, lige præcis der krydser Brabrandstien så Damtoften i et "skævt" kryds. Hvis eventpladsen bliver til noget, må der sikres mod uvedkommende trafik den vej, der kommer over 1600 biler dagligt på Damtoften, og der kører mange af dem ned til de mange haveforeninger og de vist nok 5-600 haver.
Rygterne har flere gange været(trods det ikke er med i denne lokalplan!) at man vil bruge hestemarkene på Rugholmvej til parkering ? Det vil være meget uhensigtigsmæssigt/farlig, da kun en smal indkørsel under motorvejen. (Den med det skæve kryds fyldt med cyklister)
Desværre vil nok en del "udnytte" muligheden for at lave af og pålæsning på Brabrandstien langs med Rugholmvej(3) hvilket vil give kæmpe forøgelse af trafikken på de små grusveje, da folk vil få svært ved at komme rundt pga. mange biler.
Derudover er lyskrydset Viby Ringvej/Åhavevej/E45 håbløst for fodgængere/cyklister m.m., da det er som om det kun er lavet midlertidigt, inden fodgængerfelt, inden "Mellemstop" bliver rødt med det samme(nok pga. manglende mellemstop. Helt sikkert det vil give kaos, når folk vil søge til/fra bus 6A ved Viby Centeret. Samt hvis folk som ønsket kommer på cykel/gåben, der er ikke fortov, men "knallerter/cykler/fodgænger" deler.
Hvis planen skal gennemføres, bør "afsætningspladsen" for busser/taxier med mere, være MEGA-stor og meget godt lavet - samt markedsført meget. Så kan det måske virke til Northside, men tror ikke på det til f.eks. DHL eller lignende stort motionsarrangement, og selv et almindelig stort motionsløb med f.eks. 2000 deltager, vil give kaos.
Jeg forventer desværre at projektet er så langt, at det ikke kan stoppes, men håber at man PÅ FORHÅND, tager folks trafikbekymringer meget alvorligt. Så vi ikke skal se kaos, personskader og i værste fald dødsfald, før der kommer styr på den del.
Samme udfordringen vil der blive ved indkørslen til Eskelund, som i forvejen giver udfordringer når folk kommer ned fra Viby Ringvej, skal flette henover 2 spor Åhavevej, hvor motorvejen først er ved at "sænke farten", for at svinge ind til Eskelundvej.

Lige gyldigt hvilket arrangement, bør der være masser af shuttlebusser som kører hele tiden, f.eks. ved North Side, skal de køre konstant, indtil god tid efter sidste koncert, og helst gratis! Men jeg tror kun på ren kaos. Og jeg er faktisk tilhænger af at det er ok med en North Side koncert i det område, trods nærheden til min bolig.

Det næste er støj niveauet - man kan ikke helt læse sig til hvad "få dage" betyder, da ingen begrænsninger, andet end hvad kommunen godkender ? Er det kun Northside som må have et mega arrangement, og så kun mindre derudover ? Eller hvad tænker man - det bør være en del af en lokalplan for et beskyttet naturområde, at der kommer restriktioner for brugen.
Det er et unik naturområde, som allerede nu bliver brugt til en del mindre motionsløb m.m. , mange nyder at gå/løbe/cykle i dette rolige naturområde, som man så nu vil have x ? antal arrangementer om året, som vil støje med musik, speakerhøjtalere osv. trods "fredet natur" synes ikke det hænger sammen. Man kan sagtens udbygge naturoplevelser i det område, uden at lave eventplads... Men igen, tror jeg ikke vi kan "spole tilbage" da beslutningen reelt er taget..Forventer desværre ikke at hensynet til naboerne, som ikke har valgt at bo i et område hvor der kan forventes regelmæssige koncerter med mere, nu kan frygte at først er det 1-2 festivaler om året, samt 5-10 mindre motionsevents m.m ., til at forholdende måske gør, at det så bliver til 3-4 festivaler, 10-20 mindre motionsevents og så lige 2-4 større koncerter... Trist.. For naturen.

Måske ikke til at læse ud af ovenstående, jeg er reelt positiv, hvis det kun er 1 festival om året, 2-3 større motionsevents, hvor man har 110 % fokus på trafikafvikling/sikkerhed som hensynet til naboerne..
Jeg vil mene at Aarhus Kommune samt f.eks. Northside, må forventes til hver arrangement det første mange gange, har en dialog med naboerne, f.eks. os på Rugholmvej, om deres trafik-afviklingsplaner og så LYTTER til vores bekymringer.
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Kim Simonsen Lundgaard

Indsendt

14/10/2019 14:03

Sagsnummer

HS6806914

Informationer

Startdato
Svarfrist
Emneord
Kommune- og lokalplanlægning
Område
Viby
Hørings-id

H120

Kontakt

TEKNIK OG MILJØ

Plan, Byggeri og Miljø
Karen Blixens Boulevard 7
8220 Brabrand
Telefon: 89 40 44 00

Vil du vide mere?

Læs mere om lokalplan og hvad den betyder for dig klik her.