Gå til hovedindhold

Høringssvar

høringssvar til lokalplan 1105-Storcenter Nord

Kære Byråd
Hermed bemærkninger til Forslag til lokalplan 1105.
Vi på Geysergade 4 er tilflyttere til området og for nogle år siden også til Aarhus by. Vi ser frem til udvikling af Storcenter Nord og i det hele taget hele området på Katrinebjerg og tænker at det vil kunne bidrage til en fin udvikling af det blandede gamle erhvervsområde.

Men vi vil gerne stille spørgsmålstegn ved parkeringsnormerne. Parkeringsnormerne er så vidt vi kan se i henhold til Retningslinjer for anlæg af p-pladser. I denne er midtbyen og Aarhus Nord udpeget til zone I, mens resten af Aarhus er zone II. Indenfor zone I er der krav om færre p-pladser per enhed end i zone II.

Vi stiller spørgsmål til om det virkelig er en hensigtsmæssig vurdering. Adgangen til offentlig trafik er ikke væsentlig bedre i Christiansbjerg end fx i Åbyhøj, Langenæs og Risskov. Og afstanden på cykel er ikke mindre, faktisk kunne man argumentere for at det føles større grundet de væsentlige højdeforskelle, modsat fx Åbyhøj.

Vi mener derfor, at parkeringsnormen i lokalplanen og administrationspraksissen bør ændres til kravene i zone II så der fx stilles krav om 1 p-plads per etagebolig i stedet for kun ½ p-plads per etagebolig.

Klip fra https://www.aarhus.dk/media/9446/retningslinjer-for-anlaeg-af-p-arealer.pdf

Venlig hilsen
Mikkel Yde Kjær og Rikke Stæhr Jensen
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Rikke Stæhr Jensen

Indsendt

16/09/2019 - 21:42

Sagsnummer

HS2157818

Informationer

Startdato
Svarfrist
Høringstype
Lokalplaner
Emneord
Kommune- og lokalplanlægning
Område
Skejby-Christiansbjerg
Hørings-id

H122

Kontakt

TEKNIK OG MILJØ

Plan, Byggeri og Miljø
Karen Blixens Boulevard 7
8220 Brabrand
Telefon: 89 40 44 00

Vil du vide mere?

Læs mere om lokalplan og hvad den betyder for dig klik her.