Gå til hovedindhold

Høringssvar

Udvidelse af gammelgårdsskolen distrikt

Jeg kan godt forstå, at der er behov for at "gøre noget". Men jeg synes ikke, det virker til, at beslutningsgrundlaget og forarbejdet er grundigt nok. I vil udvide distriktet, men jeg har endnu ikke set et præcist antal af elever, der vil komme ekstra fra næste skoleår? Og I bliver ved med at henvise til en elevafgang som først kommer væsentligt senere. Gammelgårdsskolen er allerede presset på både antal klasselokaler, toiletter og indeklima og nu vil I tilføre flere elever uden at tilføre midler til skolen. Vi har I dag en skole, der leverer høj kvalitet billigere end mange andre skoler I Århus, og det samtidig med, at vi har en divers elevsammensætning med ca. 20% elever med dansk som andet sprog. Så prøv at overveje hvilken konsekvens, det vil få at presse skolen yderligere. Mit gæt vil være at flere af de ressourcestærke forældre og dygtige lærere, der I dag bidrager til at holde vores gode skole kørende, vil vælge privatskoler I stedet. Vi har nogle gode lærere, som I forvejen bliver presset af manglende koncentration, larm mv. I meget store klasser I små lokaler. Jeg synes, det er fuldstændig urimeligt, at presse vores lærere og elever yderligere. Hvis man insistere på at ændre skoledistrikterne, så mener jeg ikke det er rimeligt at haste den igennem. Jeg tænker at de første ting, der skal på plads inden beslutningen overhovedet kan træffes er:
- Prøv at følge en klasse en hel dag på skolen og lav en reel vurdering af hvad der allerede I dag, mangler I forhold til plads og indeklima.
- Der skal være et overblik over hvordan gammelgårdsskolens elevsammensætning og antal elever er både I næste skoleår samt fremadrettet.
- Der skal være øremærkede midler til at få lavet en god indsats/plan for hvordan vi sikrer at Gammelgårdsskolen bliver en god skole både for de nuværende og nye elever.
- Der skal følge penge med, til at styrke undervisningen med 2 lærere og større pædagoisk indsats I forbindelse med de nye elever.
- Lokalerne (inkl. toiletter mv) skal være klar INDEN I tilfører yderligere elever.
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Berit Thomasen

Indsendt

27/09/2019 - 10:01

Sagsnummer

HS2356171

Informationer

Startdato
Svarfrist
Emneord
Dagtilbud og skole
Område
Åbyhøj Brabrand - Gellerup
Hørings-id

H126