Gå til hovedindhold

Høringssvar

Skoledistrikt

Beslutningen om at lægge en del af Bispehaven til Gammelgaardsskolens skoledistrikt virker uigennemtænkt og forhastet. Det skal først ske, når det nye Bispehaven står færdigt.

1: Gammelgaardsskolen har ikke plads eller faciliteter til at rumme endnu flere elever, end der allerede er.
2: Gammelgaardsskolen inkluderer allerede rigtig mange elever fra vores belastede naboområder (hård ghetto), og det skal vi også, men det må ikke tippe, og det kan det meget vel gøre.
3: En del børn fra Bispehaven vil med høj sandsynlighed skulle starte på nye skoler, når blokkene rives ned og familierne skal bo andre steder i byen. Nye børn fra vores naboskoler i vest vil optage pladserne, og det vil give en stemning af opbrud, som smitter - særligt til den ressourcestærke gruppe, som er meget nødvendige i den her proces.
4: At tænke at børn fra stærkt belastede områder bare kan tilføres distriktet uden at ressourcerne følger med virker helt uforståeligt.

Tidspunktet er ikke rigtigt til at tilføre Bispehaven til Gammelgaardsskolens distrikt. Det skal først gøres, når det nye Bispehaven er etableret. Ingen vil få noget ud af at svække Gammelgaardsskolens distrikt og gøre det uattraktivt for den ressourcestærke forældregruppe. Det vil alle tabe ved - også det “nye” Bispehaven. Hvis Ghettoplanen skal lykkes og nye ressourcestærke børnefamilier skal trækkes til området, så skal skoletilbuddet være stærkt. Det skal ikke være et distrikt med elevflugt og uro, som det er set ske andre steder ved lignende beslutninger.
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Tomas

Indsendt

06/10/2019 - 20:46

Sagsnummer

HS8997892

Informationer

Startdato
Svarfrist
Emneord
Dagtilbud og skole
Område
Åbyhøj Brabrand - Gellerup
Hørings-id

H126