Gå til hovedindhold

Høringssvar

Skal velfungerende skoler ”straffes”?

Der har været mange overvejelser, inden dette høringssvar er kommet ned på skrift. Og jeg kan ikke lade være med at undre mig over disse ”tilfældigheder”;

- Hvorfor bliver vi som forældre og beboer i de berørte områder ikke oplyst om høringen i god tid? Dette sker, da man først kommer i kontakt kommunen, at hjemmesiden blev opdateret. Når der er tale om et område som folkeskolerne i Brabrand, som er så meget i debat, så virker det bemærkelsesværdigt, at borgerne ikke bliver oplyst direkte om situationen, men man kæmpe med at få yderligere information.

- Er det igen en ”tilfældighed”, at skolerne i Vestbyen berøres af skoledistrikt ændringen, da det ikke kunne gennemføres for hele kommunen?

- Skjoldhøjskolen er allerede i gang med at blive en såkaldt ”ghetto-skole”, hvorfor vil I forstærke denne udvikling? I dette skoleår er tosproget fordelingen af eleverne i 0. klasse på 75%! Netop p.g.a. ressourcestærke forældre vælger Egebakkeskolen, da folkeskolerne i disse områder skal berøres konstant af en ny plan. Mit spørgsmål er så; Hvornår har det egentlig virket? Alle de gange i har ændret navne på skolerne i området eller tænkt i ”nye” baner, så har dette desværre ikke virket! Dette er en ommer, og må snart stoppe!

- Hvis I virkelig ønsker skolerne i området det bedste, så burde f.eks. Skjoldhøjskolen blive støttet med tilføjelser af skoledistrikter fra Helenelyst eller Gammel Brabrand, så flere ressourcestærke familier vælger skolen. Også området Skjoldhøjparken vil blive tilvalgt og ikke fravalgt! Det vil ikke hjælpe yderlige på skolens ry, at Tovshøj- og Ellekærskolens distrikt føres til Skjoldhøjskolen.

- Vi kan ikke lukke øjnene for de problemer, som ghetto-skolerne kæmper med. Men problemerne vil ikke blive løst af, at der kun sker ændring af skoledistriktet i Vestbyen. Det vil blot skubbe dem over til andre skoler. ALLE skoler skal være med til at løfte sådan en opgave. Det SKAL og KAN ikke kun være en opgave for de skoler, som er i området. Det er for en stor mundfuld og vil kun øge flugten til privatskolerne for ressourcestærke forældre. Støt folkeskolerne - skab ikke yderligere ghettoisering!
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

SC

Indsendt

08/10/2019 - 21:42

Sagsnummer

HS8876871

Informationer

Startdato
Svarfrist
Emneord
Dagtilbud og skole
Område
Åbyhøj Brabrand - Gellerup
Hørings-id

H126