Gå til hovedindhold

Høringssvar

Høringssvar vedr. udvidet skoledistrikt, Gammelgårdsskolen

Høringssvar vedr. udvidet skoledistrikt, Gammelgårdsskolen

Det er med stor beklagelse, at vi har læst Børn og Unges indstilling til Aarhus Byråd om fusion af Tovhøjsskolen og Ellekærskolen med deraf udvidelse af Gammelgårdsskolens skoledistrikt til følge.

Vi er forældre til tre børn, hvor to børn har tilknytning til Gammelgårdsskolen, og et tredje barn er dimitteret fra 9. årgang i sommeren 2019.

Det vækker stor bekymring, når det af ovenstående indstilling fremgår, at Gammelgårdsskolens distrikt tilføres den del af Bispehaven, som ligger nordøst for Rymarken, fra Ellekærskolens distrikt.

Det vækker yderligere bekymring, at der i indstillingen ikke afsættes nødvendige ressourcer til Gammelgårdsskolen i forbindelse med den foreslåede udvidelse. Dette drejer sig ikke blot om ressourcer, som relaterer sig til undervisningen, men i høj grad også om ressourcer, som relaterer sig til de fysiske rammer.

Gammelgårdsskolen er dags dato en velfungerende skole grundet et engageret ledelse- og lærerteam samt støttende og ressourcestærke forældre. Dette på trods af skolens størrelse, og nuværende mangel på økonomiske ressourcer. Der findes i dag klasser på Gammelgårdsskolen, som - grundet skolens størrelse - ikke kan få et klasselokale stillet til rådighed som fast base, hvorfor elever må vandre fra lokale til lokale for at modtage undervisning. Der er opsat barakker på skolen, som anvendes til undervisning, men som ikke er velegnede hertil. Dårligt indeklima skaber dårlige forudsætninger for indlæring.

Med ovenstående indstilling pålægges Gammelgårdsskolen yderligere byrder uden ledsagelse af nødvendige ressourcer.

Hvad der tidligere var en fjern tanke - at tilmelde vores børn på en privatskole - er med ovenstående indstilling blevet en nærliggende tanke.

Helle Lysdahl Eriksen
Claus Hedegaard Eriksen
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

helle eriksen

Indsendt

09/10/2019 - 20:33

Sagsnummer

HS8410105

Informationer

Startdato
Svarfrist
Emneord
Dagtilbud og skole
Område
Åbyhøj Brabrand - Gellerup
Hørings-id

H126