Gå til hovedindhold

Høringssvar

Distriktsændring for Gammelgårdsskolen

Det er med stor bekymring, vi læser jeres planer om fusion og Ellekærskolen og Tovshøjskolen og de planlagte ændringer af skoledistriktet for Gammelgårdsskolen.

Vi har en dreng, der skal starte på Åby Skole sommeren 2020, hvis vi på det tidspunkt stadig tilvælger den lokale skole. Derfor er vi som familie ikke direkte berørt af de planlagte distriktsændringer for Gammelgårdsskolen. Alligevel er vi bekymrede – både for skolen og lokalsamfundet.

Der er ingen tvivl om, at de varslede distriktsændringer tilbage i 2018 bekymrede et flertal af forældrene i Åbyhøj. Det blev heldigvis taget af bordet, og effektuering af forslaget ville uden tvivl have givet masseflugt fra Åbyhøjs to gode skoler. Det gavner hverken den danske folkeskole eller den gode integration.

Når der nu kommer et nyt forslag på bordet, der potentielt kan betyde, at halvdelen af en årgang vil bestå af tosprogede børn, bliver vi bekymrede. At der derudover ikke planlægges tilførelse af ekstra ressourcer, er galimatias. Til borgermødet på Åby Skole vedr. tidligere planlagte distriktsændringer, blev der klart sagt, at vi i Åbyhøj gerne vil den gode integration. Der blev også sagt, at vi er stolte over at bidrage. Der blev også samtidig sagt, at der er en grænse. Ved de planlage ændringer er den grænse nået.

Vi er bange for, at forældre vil rykke deres børn på privatskoler, og at det endda igen kan komme på tale at oprette en fri- eller privatskole i Åbyhøj. Det gavner hverken Åbyhøjs gode lokalsamfund eller integrationen. Utrygheden om skoledistrikterne i Åbyhøj er med til, at vi holder mulighederne for en privatskole åbne, selvom vi egentligt ønsker, at vores børn går på den lokale skole. Men hvornår tegner I nye streger?

En masseflugt af distriktets børn fra Gammelgårdsskolen gavner ikke integration. Sandsynligheden for at I står med en ny problemskole inden for få år er stor.

Vi beder inderligt om, at I maner til besindighed og lader skolerne i Åbyhøj få ro for en stund.


Venlig hilsen

Carsten og Jannie Fjellerad
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Carsten og Jannie Fjellerad

Indsendt

10/10/2019 - 11:01

Sagsnummer

HS6474102

Informationer

Startdato
Svarfrist
Emneord
Dagtilbud og skole
Område
Åbyhøj Brabrand - Gellerup
Hørings-id

H126