Gå til hovedindhold

Høringssvar

Ændring af skoledistrikter

Kære byråd

Jeg henvender mig til jer, da i igen mener der skal ske ændringer i mine børns skoledistrikt.

Jeg vil erklære mig enig i Gammelgårdsskolens bestyrelses høringssvar som er indsendt til jer.
Helt fysisk kan Gammelgårdsskolen ikke længere modtage flere børn, der er simpelthen ikke plads til det! Når ressourcerne ikke medfølger, tillader jeg mig, at være kritisk i forhold til jeres forslag.

Jeg vil komme med et eksempel:
Min dreng har i 4. og nu i 5. klasse haft svømning. Hver gang han skal have svømning skal han klæde om i idrætsfaciliteterne og herefter gå i badebukser over i svømmehallen og tilbage igen. Dette imens gangen ofte er fyldt med elever, der får fri i tidsrummet. Jeg mener ikke det er tidssvarende, at der ikke er omklædning for både piger og drenge i skolens svømmehal.
Ligeledes er jeg også undrende overfor at der forsat er vandreklasser på Gammelgårdsskolen. Denne problematik har været, der i alle de år vi har haft børn på skolen og her snakker vi fra år 2003-til i dag. Lige nu opholder min søns 5. klasse sig i pavillioner, der har stået som midlertidig siden 80érne mener jeg, fordi der var mangel på pladser. Med et elendigt indeklima! Og råd på selve træværket.
Min søn i 2. klasse har klasseværelse et sted på skolen, hvor der ikke er mulighed for at have garderobe. Så børnenes tøj hænger i klassen, det bliver spændende nu her til efteråret/vinteren med opbevaring af vådt og klamt overtøj/skotøj. Sikke et indeklima der vil blomstre i klasseværelset. Hans garderobe er i kælderen, en gåtur på 2-3 minutter fra hans klasse. Om eftermiddagen skal han samle sit overtøj / sko og bevæge sig ned i kælderen med det, hvor efter han skal gå hen til sfo delen, som ligger fuldstændig modsat hjørne end hans klasseværelse.
Faktisk ligger min søns klasseværelse på en gang, hvor der ikke er andre klasseværelser tæt på. Hvilket jeg ikke mener fremmer noget godt mellem eleverne på årgangen. Det kunne være fedt med et nærvær mellem årgangene og på den måde skabe inklusion og trivsel.

Jeg mener også Gammelgårdsskolen mangler lokaler til ro, til mindfulness således, der kan forebygges på det i måske skaber ved at tilføre skolen flere elever på de eksisterende kvm. Her tænker jeg på uro, stress, skoleværing og angst. Hvilket i sidste ende vil koste kommunens endnu flere ressourcer at løse!

Jeg har børn, der skal gå mange år endnu på skolen, men bliver der stoppet flere børn i - kan jeg godt begynde at overveje om deres fremtidige skole bliver i nærområdet!

Jeg tror ikke på, at denne forhastet beslutning tager udgangspunkt i at skabe god trivsel for de børn, der er i jeres forslag om ændret skoledistriktet. Hvis, skal der samtidig tilføres flere ressourcer og økonomiske midler.

Jeg har en bange anelse om, at det også handler noget om inklusion, integration og noget ghettoopløsning. Jeg mener ikke det løser alle problemer, at ændre skoledistriktet. Jeg mener at alle byer i Aarhus Kommune må hjælpe til med denne problematik og ikke kun Gammelgårdsskolen fordi vi ligger lige i "nærheden".

Jeg tænker i kan risikere en elevflugt fra Gammelgårdsskolen, hvis der ikke følger økonomiske midler med det tiltag i igen prøver at få forhastet igennem.
Jeg vil gerne opfordre til en grundigere udredning af hele det faktum, at vi har nogle problematikker i Aarhus Kommune på skoleområdet, børn&unge området m.m., der ikke hænger sammen og løses ved at skoledistrikterne ændres eller der bygges en ny super skole i Gjellerup.

Jeg ser gerne forslaget tages af bordet og der kommer alternativer.

Må Gammelgårdsskolen snart få noget RO!

Mvh.
Heidi Behrmann
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Heidi Behrmann

Indsendt

10/10/2019 - 11:06

Sagsnummer

HS7682435

Informationer

Startdato
Svarfrist
Emneord
Dagtilbud og skole
Område
Åbyhøj Brabrand - Gellerup
Hørings-id

H126