Gå til hovedindhold

Høringssvar

Omlægning af skoledistriktet

Kære Byråd i Aarhus Kommune.

Jeg henvender mig som forældre til tre børn, hvoraf de to allerede går på Gammelgårdsskolen. Både vores børn og os forældre er rigtig glade for skolen, men med den udsigt til ændring i skoledistriktet uden tilsvarende tilførsel af ressourcer og kapacitet, er jeg oprigtigt bekymret for Gammelgårdsskolens fremtid.

Der er ingen tvivl om, at vi alle har et ansvar og må løfte i fællesskab i forbindelse med integrationsopgaven. Men det skal gøres med omtanke. Det virker som om, at Gammelgårdsskolen er en lille brik i et stort puslespil for den vestlige del af Aarhus - en brik man flytter rundt på alene med øje for det store billede, der kommer ud af puslespillet. Om den lille brik bliver skrammet, bøjet og måske endda går helt i stykker, får man ikke indtrykket af, at der er nogen, der i væsentlig grad interesser sig for.
Skal integrationsproblematikken løses, skal der være tilslutning og opbakning fra lokalsamfundene til det. Og med dette udspil risikerer I desværre det fuldstændig modsatte. Det tænker jeg, er en farlig vej at gå for Aarhus.
En velfungerende skole, der i forvejen har pladsproblemer og løfter en stor integrationsindsats, står overfor en usikker fremtid, når man vil ændre skoledistriktet og tilføre flere elever, men ikke tilsvarende ressourcer. Det er rigtig uklogt - især fordi udspillet er baseret på yderst usikre fremskrivninger af elevtallet. Retrospektivt kan vi se, at fremskrivningerne ikke har holdt stik ift. Antallet af elever på Gammelgårdsskolen de sidste 10 år. Her bør I stoppe op og ikke blindt forholde jer til statistik. Det ville i stedet være ønskværdigt (og meget ansvarsfuldt), om I ville skue til forældre, lærere og børns oplevelser, fortællinger og det levede skoleliv fremfor alene at basere Gammelgårdsskolens fremtid på prognoser og som en del af et stort puslespil, der skal lægges for den vestlige Aarhus.

Med venlig hilsen
Johanne Præstgaard Nielsen
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Johanne Præstgaard Nielsen

Indsendt

10/10/2019 - 11:55

Sagsnummer

HS1480089

Informationer

Startdato
Svarfrist
Emneord
Dagtilbud og skole
Område
Åbyhøj Brabrand - Gellerup
Hørings-id

H126