Gå til hovedindhold

Høringssvar

Byrum

Jeg synes, der er en værdi i at tænke sundhed ind i arkitektur og byrum. Gratis tilbud, som er tilgængelige for alle – uanset hvem man er. Dét er lighed.

Og her tænker jeg ikke på gratis rygestopkurser, madlavningsworkshops osv.

Jeg tænker på bænke, hvor man kan sætte sig med en god ven eller veninde og drikke en kop kaffe. Slappe af i solen i læ af et smukt træ. Tale om det, der er svært. Det rekreative i byen, som indbyder til fællesskaber, fordybelse, ro og samvær. Et grønt område, der inviterer os til at lægge sig på et picnictæppe og nyde sensommersolen. Det giver ro, mindsker stress, psykisk velvære og bringer os tættere på hinanden.

Frugttræer i byen, hvor man kan plukke frisk frugt og bær. Tage et æble med sig på vej til/fra skole eller arbejde - eller tage det med hjem og bruge det til sund madlavning.

Tænk også på den sundhedsværdi der er i, at en ressourcesvag mor (eller en hvilken som helst forælder, for den sags skyld) kan tage sin søn eller datter med ned på havnen/i parken, hvor der er nogle skønne legefaciliteter, hvor han/hun kan lege med de andre børn, opbygge selvtillid, grine og møde venner. En aktivitet, der bringer forælder og barn tættere, motiverer til bevægelse, frisk luft og nye relationer. Tænk på den sundhed, der er i, at man føler sig som en god forælder, der har noget, man kan tilbyde sit barn.

Giv borgerne indbydende og inspirerende rammer/muligheder for at tage ansvar for deres egen sundhed og trivsel – gratis. En svømmebane ved havnen med omklædningsfaciliteter, udendørsfitness, mountainbikeruter, vandrestier, legepladser, forhindringsbaner, skateboard områder, parkour, sportsbaner i boligområder, rekreative byrum til fordybelse og afslapning, tryghed, ro. You name it! :-)
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Kenneth Jensen

Indsendt

19/11/2019 - 15:24

Sagsnummer

HS6519621

Informationer

Startdato
Svarfrist
Hørings-id

H134