Gå til hovedindhold

Høringssvar

Offentlig trafik

I forbindelse med fase 1 var vi stillet i udsigt, at der ville blive etableret et stisystem fra enden af Skolestien i Elev ned til Letbanestation Nye. Afstanden var vist på udkastet til helhedsplanen side 59 som værende 800m og distancen kunne spadseres på 10 minutter.

Faktum er, at der er ca. 2 km, og tiden er 25 minutter. Stien består af (u)stabil grus, og der er ingen belysning, så der anbefales gummistøvler og lommelygte, hvis man vil benytte Letbanen.

Busafgangene fra Elev til centrum er allerede beskåret som følge af Letbanens "nærhed", og de lovede shuttlebusser til Letbanen i Lystrup blev sparet væk sammen med en række afgange på den nye linje 16, der bruger 10 minutter mere end den tidligere linje 18 for at nå centrum.

Elev og Nye er underforsynet med hurtig kollektiv adgang til Centrum, og Letbanen har suget kapacitet ud af de eksisterende linjer, så teater, koncerter og restaurantbesøg foregår primært i egne biler.

Hvornår bliver stisystemerne rettet ud, så de er radier i cirklen omkring Letbanen i stedet for oplevelsesstier, og hvornår bliver stisystemet forsynet med fast underlag og belysning? Og hvornår bliver frekvensen af afgange med bussen så stor, at vi kan lade bilen stå, når vi skal til centrum?

Vi vil minde om, at hensigten med Nye var at skabe den næsten bilfrie by overvejende betjent af el-delebiler. Denne mislykkede målsætning har resulteret i, at flere fra Elev er blevet nødt til at erstatte bussen med privatbilen.
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Lis Bendix og Lennie Boesen

Indsendt

09/03/2020 - 20:53

Sagsnummer

HS3481531

Informationer

Startdato
Svarfrist
Høringstype
Indkaldelse af idéer og forslag
Emneord
Kommune- og lokalplanlægning
Område
Lystrup Elsted
Hørings-id

H153

Kontakt

TEKNIK OG MILJØ

Plan, Byggeri og Miljø
Karen Blixens Boulevard 7
8220 Brabrand
Telefon: 89 40 44 00