Gå til hovedindhold

Høringssvar

Eventstrategi for 2020-2025

Eventstrategi 2020-2025

Sundhed og Omsorgs høringssvar til Eventstrategi 2020-2025

Opsummering:
• Eventstrategien giver gode bud på, hvordan Aarhus fremadrettet styrker, videreudvikler og foretager prioriteringer i forhold til Aarhus som eventby internationalt, nationalt og lokalt.
• Det er positivt, at eventstrategien har fokus på vigtigheden af frivil-ligheden, men husk også vigtigheden af anerkendelsen af de frivilli-ges indsats.
• Realiserbarheden af fokusområderne påhviler i høj grad på frivillige indsatser. Derfor bør mobilisering såvel som fastholdelse af frivilli-ge ske med øje for øvrige, allerede eksisterende frivillige indsatser på for eksempel social- og seniorområdet.
• Eventstrategien kan med fordel tænke sundhed og sundhedseffek-ter ind i temadrøftelserne.

Generel bemærkning til indstillingen:
Eventstrategien 2020-2025 bidrager med gode bud på, hvordan Aarhus fremadrettet styrker, videreudvikler og foretager prioriteringer i forhold til Aarhus sin værende en eventby både internationalt, nationalt og lokalt. Det er positivt, at eventstrategien har fokus på vigtigheden af frivillige indsatser. Ind i det fokus bør mobiliseringen samt fastholdelsen af frivillige ske med øje for øvrige, eksisterende frivillige indsatser. Derudover savnes det syn-liggjort, hvordan borgerne i Aarhus har indflydelse på hvilke events og op-levelser som udbydes, og som de selv forventes at være aktive medskabe-re af samt deltagere i.

Frivillighed og eventstrategien:
Det er alt i alt nogle gode prioriterede fokusområder i eventstrategien. Sær-ligt bemærkes det, at det er positivt, at eventstrategien har fokus på vigtig-heden af frivilligheden. Man kunne med fordel ind i det fokus tilskrive vig-tigheden af anerkendelsen af de frivilliges indsats blandt eventarrangørerne.

Det bemærkes at realiseringen af indsatsområderne i høj grad påhviler på det ’frivillige’ eventnetværk, hvilket kan gøre udvikling og implementering sårbar. Mobilisering og fastholdelse af frivillige indenfor eventområdet bør derfor ske med øje for øvrige frivillige indsatser, der sker på for eksempel social- og seniorområdet, således at nødvendige frivillige sociale indsatser ikke udhules. Der bør koordineres til andre relevante områder og grupper i regi af AAK – herunder for eksempel styregruppen for frivillighed og sam-skabelse.

I eventstrategien står der, at ”Aarhus Events skal bidrage til at finde en lang-tidsholdbar model for frivillighedsindsatsen generelt i Aarhus”. Det er posi-tivt, at Rethinkers og Aarhus Events ønsker at bidrage, og en langtidshold-bar model skal udvikles med øje for frivilligheden inden for f.eks. ældre-, social- og sundhedsområdet, og i et samarbejde på tværs af magistratsaf-delinger. Det kan med fordel koordineres i styregruppen for frivillighed og samskabelse.

Sundhed som tema:
I forhold til fokusområdet ’En samarbejdende, eksperimenterende by’ er det ikke tilstrækkeligt med indsatser såsom temadrøftelser, uddannelse og mentorordninger. Vi kan kun eksperimentere os klogere sammen, hvis vi har noget konkret at samarbejde og eksperimentere omkring, hvilket erfaringer-ne fra tidligere også peger på. Eventstrategien kan med fordel tænke sund-hed ind som et tema. Lige nu er MSO og MKB i gang med at udvikle en Kultur og Sundhedsplan, der sætter fokus på de mange sundhedseffekter, som kulturen giver os – det er også tilfældet i forhold til events. Sundhed kunne for eksempel indgå som et af vurderingskriterierne, som der fremgår af eventstrategien. MSO giver gerne sine input til kriteriet.


Kærlig hilsen

Jette Skive, Rådmand
Hosea Dutschke, Direktør
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Sundhed og Omsorg, Aarhus Kommune

Indsendt

17/04/2020 08:46

Sagsnummer

HS4381300

Informationer

Startdato
Svarfrist
Emneord
Kultur og borgerservice
Hørings-id

H163

Kontakt

Aarhus Events

Magistratsafdelingen for Kultur og Borgerservice

Hack Kampmanns Plads 2

8000 Aarhus C

Mail: aarhusevents@aarhus.dk 

Hjemmeside: www.aarhusevents.dk