Gå til hovedindhold

Høringssvar

Skrotning af lokalplanforslaget

Ud fra lokalplanforslaget, fremlagt til borgermøde d. 16. marts 2021, så står det klart, at utallige aspekter ved projektet modstrider lokalområdet og dets borgeres ønsker. Først og fremmest vil bygningen, som den er planlagt, med dens seks etager ud mod Kathrinebjergvej stadig blokere for Rød- og Hvidkløvervejs udsyn. Dernæst vil etagebygningerne og jævningen af de 10 nuværende villaer reducere mangfoldigheden og bygningsdiversiteten i området, som jeg ellers personligt valgte området til for, da min kæreste og jeg flyttede ind. Ydermere vil konstruktionen vare særdeles længe, og det er faktum, at det vil larme. MEGET - og det vil være yderst ubelejligt for børnene i børnehaven. Konstruktionen og denne ubelejlighed vil uden tvivl også vare ved længe, da vi ud fra lokalplanen fik fortalt, at der skal laves en parkeringskælder, hvilket betyder, at noget af området først skal udgraves! Ud fra planen skal indkørslen til parkeringskælderen også være på Kløvermarksvej. Det er en skolevej og ikke særlig hensigtsmæssig for trafikken til Kathrinebjergskolen.
Planen viste også, hvordan bygningen skal indramme det grønne gårdområde i midten, hvilket vil betyde, at tilflytternes egen gård vil være i skygge meget af tiden. Det er tåbeligt og vil også bare betyde, at de unge tilflyttere i det nye byggeri vil strømme mod Rød/Hvidkløvervejs åbne gårde, når de vil sidde i solen.
Dernæst kommer kommunen med argumentet, at de mange nye boliger skal være "almenboliger" og appellere til familier. Med de største lejligheder på et par af 80 kvadratmeter kan jeg ikke se, at dette skulle være tilfældet. Det må være ét-barns-familier så? Min kæreste og jeg bor i 72 kvadratmeter selv, og vi er studerende, så de mellemstore plante lejligheder kunne med stor sandsynlighed også blive "nuppet" af unge studerende. Og så er det ikke mange lejligheder tilbage, der særskilt appellerer til familier. Vi kunne også se, at bygningen skulle fyldes med en MASSE 30-kvadratmeters lejligheder, hvilket også bare beviser motivet bag, nemlig at KASA ønsker at tjene nogle penge på så mange lejemål som muligt med en placering tæt på universitetet. Det er ikke hensigtsmæssigt for de ældre borgere i lokalområdet. Vi behøver ikke flere studiebolig-bygningsklodser i området. Der bliver bygget RIGELIGT ovre på Jens Baggesens vej og resten af Kathrinebjerg. Sidst men ikke mindst vil 70 parkeringspladser ikke være tilstrækkeligt for de 238 plante lejlighedsmål. Hvis kommunen virkelig regner med, at der skal flytte familier ind, så skal man tænke med i regnestykket, at folk kan have bil. Gaderne Rødkløvervej, Hvidkløvervej og Lucernevej er i forvejen PROPPEDE alt for tit med biler, og det vil nytilflyttere helt sikkert hurtigt finde ud af og benytte sig af. Særligt hvis KASA regner med at tage ekstra penge for en parkeringsplads i kælderen, så skal mange da helt sikkert nok finde ud af at parkere deres bil på gaderne ved siden af!

Lokalplanen skal dog have ros for at tænke en matchende arkitektur med ind i byggeriet. Hvis dette projekt absolut SKAL udføres, så er det selvfølgelig fint, at murstenene osv. passer i området. Men bygningen skal ikke indramme området som et andet fængsel, og intet af bygningen skal være 6 etager højt... Maks 4 som resten af Kløverparken!

Men jeg mener dog ikke, ligesom resten af de optrådte på borgermødet, at dette projekt skal fuldføres. Det vil betyde, at området mister noget af dens charme, skolen vil blive forstyrret, børnehaven vil blive forstyrret, mange unge vil flytte til, flere fester vil blive afholdt, flere ældre vil blive generet og områdets appel vil ændres fuldstændigt. Hvor Kløverparken lige nu starter med en front af parcelhuse fra Kathrinebjergvej, som insinuerer et mere familievenligt nabolag, så vil en 6 etage høj bygning bare få området til at ligne endnu et sted med boligblokke. Jeg tror, at I vil se, at flere og flere ældre vil flytte fra området. Og det er nu ærgerligt. For det pryder et område som Kløverparken og egentlig Christiansbjerg i det hele taget at have den diversitet, som de mange nybyggerier er ved at fjerne fra området!
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Marcus Schermer Sejersbøll

Indsendt

17/03/2021 16:32

Sagsnummer

HS7338358

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Lokalplan
Emneord
Kommune- og lokalplanlægning
Område
Skejby-Christiansbjerg
Hørings-id

H264

Kontakt

TEKNIK OG MILJØ
Plan, Byggeri og Miljø
Karen Blixens Boulevard 7
8220 Brabrand
Telefon: 89 40 44 00