Gå til hovedindhold

Høringssvar

Ståsted for arbejdet med mental sundhed - Børn og Unge

Ståsted for arbejdet med mental sundhed - Børn og Unge

Sølystskolen har været MOT skole i fire år. For fem år siden var vi undersøgende på at finde noget, der kunne styrke vores udskoling socialt og trivselsmæssigt. Vi oplevede, at vi efter skolereformen havde brugt mange ressourcer på:
- Fagligt løft, bevægelse i undervisning, lektiehjælp og meget mere

Vi havde brug for at understøtte klasselærerens arbejde med klassekultur og trivsel - ikke som en AKT indsats, men forebyggende.

MOT arbejder forebyggende og giver en struktur, som sikrer, at der bliver arbejdet med trivsel for klassen og for den enkelte elev i hele udskolingsforløbet.

Uddannelse af MOT-coaches har givet et fagligt løft for det forebyggende trivselsarbejde, som rækker ud over MOT-arbejdet, og vi har generelt gode erfaringer med at arbejde med MOT.

MOT skal forankres lokalt blandt skolens lærere og kræver ledelsesmæssig opmærksomhed og involvering lokalt. Den enkelte skole skal opleve et behov for at inddrage MOT i trivselsarbejdet for, at det kan blive et ståsted for mental sundhed.
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Niels Petersen

Indsendt

27/05/2021 11:27

Sagsnummer

HS0364540

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Dagtilbud og skole
Emneord
Dagtilbud og skole
Område
Åby Åbyhøj Beder - Malling Brabrand - Gellerup Harlev - Framlev Hårup - Mejlby Hasle Hasselager - Kolt Hele kommunen Hjortshøj Holme - Højbjerg - Skåde Lisbjerg Lystrup-Elsted-Nye Mårslet Midtbyen Sabro - Borum Skejby-Christiansbjerg Skæring - Egå Skødstrup - Løgten Solbjerg Stavtrup - Ormslev Tilst - Brabrand Nord Tranbjerg Trige - Spørring Vejlby-Risskov Viby
Hørings-id

H279

Kontakt

Ulla Parbo Hefsgaard

Chefkonsulent

M: 29209704 E: uph@aarhus.dk  

Sundhed, Børn og Unge