Gå til hovedindhold

Høringssvar

Høringssvar Halmstadsgade 11

Jeg er enig i en maks højde på 7-8 etager, grundet harmonien i området, skyggegener, og respekten for Vesterengens dyreliv. Derudover er selve området højtliggende og derfor ret vindblæst, hvorfor en generel højhus-byggetendens a la Aarhus Ø vil skabe “vindtunnels” fornemmelser, hvilket er meget generende. Området bærer stadig præg af at være et skov/eng-naturområde, og dette bør absolut fortsætte. Derudover skal der i byggeriet være fokus på at gøre Vesterengen let tilgængelig, så den grønne lunge bevares og benyttes af alle områdets beboer.

Jeg er positiv overfor indkøbsmuligheder i form af en dagligvarebutik, hvor parkering foregår i kælderen. Dog mener jeg det vigtigste er at prioritere mindre erhverv, såsom restauranter, caféer, et apotek, blomsterbutikker, et mindre kultursted som fx et lille bibliotek. Alt dette bør være i gadeplan. Det handler om at skabe et byområde med liv og sjæl. Ikke kun i form af boliger, men noget som gør hele området omkring Vandtårnet til et særligt område, ligesom Trøjborg, og ikke blot “uden for ring 2”. Vi skal skabe liv, som også foregår mellem kl. 8 og kl.20, og ikke kun i myldretiden.
I Hi:life bygningen, på Gøteborg Allé 7, har man i plantegningerne lavet et erhvervslokale, hvor der i dag er en lille café med pizza, is og kaffe. Det gør utroligt meget for følelsen af liv som beboer i bygningen, og jeg glæder mig til, at der kommer mere af den slags.
Aarhus Ø har eksempelvis fejlet enormt i byplanlægningen på den front. Det synes jeg vi skal bruge som inspiration til IKKE at gentage.

Derudover vil jeg anbefale, at byggeriet tilføjer en tagterrasse som alle bygningens beboer har adgang til, da dette skaber et godt grundlag for socialt samvær naboerne imellem. En tagterrasse med en bar a la Salling Rooftop, tror jeg vil være meget populær, særligt om sommeren, hvilket kunne tiltrække og fastholde liv og erhverv i området. Der ville naturligvis skulle være begrænsninger af hensyn til beboerne i resten af bygningen.
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Katrine Marthinus

Indsendt

12/10/2021 12:20

Sagsnummer

HS5898372

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Indkaldelse af ideer og forslag
Emneord
Kommune- og lokalplanlægning
Område
Skejby-Christiansbjerg
Hørings-id

H374

Kontakt

TEKNIK OG MILJØ
Plan, Byggeri og Miljø
Karen Blixens Boulevard 7
8220 Brabrand
Telefon: 89 40 44 00