Gå til hovedindhold

Høringssvar

Et absurd forslag

Det burde ikke være nødvendigt at skulle bruge sin tid på høringssvar om forslag til at opføre seks etager i et villakvarter. Endda på toppen af en ådal, hvor grunden i forvejen ligger syv meter højere end bunden af Muslingevej. Det er tydeligt for enhver, hvad sådan et byggeri vil betyde for de omkringliggende huse i en kæmpe radius. Skygge, indkig og forringet ejendomsværdi. Og for kvarteret som roligt villakvarter, ikke mindst.

Seks etager er så uhørt højt på den placering, og man får lidt fornemmelsen af de sædvanlige skueprocesser, når Aarhus Kommune lytter til borgerne. Developer stiller bevidst et absurd forslag, og kommunen barberer én etage og 2.000 kvadratmeter af projektet. Så kan man sige, man har lyttet til nabolaget, og udvikleren kan stikke en formue i lommen på nabolagets bekostning.

Sker det, står vi stadig med fem etager på bydelens højeste punkt. Det virker slet ikke rimeligt, at de omkringliggende familier skal belastes i så voldsom grad. I forvejen sørger Grenåvej og erhvervsområdet i dén grad for trafik- og støjgener. Et højhus kommer helt sikkert ikke til at hjælpe på sagerne, og nye førstegangskøbere blandt de nærmeste naboer risikerer at blive insolvente. En uanstændig måde at vægte potentielle tilflyttere og udefrakommendes afkast over et eksisterende nabolag.

Måske kunne de ansvarlige chefer i Velliv og Pension Danmark, som er bygherrer, foreslå et højhus på det højeste punkt i deres eget villakvarter og se, hvordan det ville glide ned.

Nå, hvor om alting er, så tillader den gældende lokalplan to etager og 8,5 meter. Ikke at det bærer den samme vægt, som det gjorde engang i Aarhus Kommune.
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Jannik Poulsen

Indsendt

17/11/2021 10:18

Sagsnummer

HS2123671

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Indkaldelse af ideer og forslag
Område
Skæring - Egå
Hørings-id

H393

Kontakt

TEKNIK OG MILJØ
Plan, Byggeri og Miljø
Karen Blixens Boulevard 7
8220 Brabrand
Telefon: 89 40 44 00