Gå til hovedindhold

Høringssvar

Ønske om harmonisk lav bebyggelse

De planer kommunen har ladet cirkulere i pressen forud for kontakten med Egås borgere var særdeles overvældende.

Hvad der primært faldt de nuværende beboere for brystet, var de for området helt misvisende perspektiv og størrelsesforhold af et nyt center med 110 lejligheder i op til 6 etager samt forretninger. Området har siden 1960’erne, hvor udvidelserne skete, især med mindre huse samt rækkehuse, alle én-etages byggerier eller i nogle tilfælde 1 1/2 etage. Med en sådan forstadsbebyggelse tilgodeser man det landsbymiljø beboerne valgte at flytte ud til, og det gælder stadig for nytilflyttere.

Det beboere har tilvalgt ved at flytte til Egå er:
- natur,
- rolige landsbyagtige forhold og naturstier mod vest
- vandet og lystbådehavnen samt rekreative områder mod øst
- gode busforbindelser til Århus
- gode mindre dagligvareforretninger samt frisør, apotek og lignende

Det man har ønsket at fravælge er:
- storbybebyggelse = høje huse
- mangel på parkeringspladser
- voldsom trafik
- voldsom støj.

Min anmodning er at holde det nye byggeri - som vi ser meget frem til, da det eksisterende har været en skændsel for området de sidste flere år, misligholdt i en sjælden grad - i max. de normalt eksisterende aftaler for området på 1 - 1,5 etager.
Høj bebyggelse på den pågældende grund vil kaste skygge ned over de tilstødende rækkehuse samt lukke helt af for eftermiddagssol på de små terrasser. Endelig vil der blive direkte indkig i både soveværelse og badeværelse på de nærmeste parceller. Hvilket er helt uacceptabelt!

Beboernes mange indsigelser gennem årene har desværre haft minimal effekt. Der drejer sig især om ønsket vedr. fjernelse/minimeringen af den voldsomme industritrafik ned igennem parcelhuskvarteret ved Muslingevej. Forhåbningen dengang var eksempelvis at få anlagt en vej langs Grenåvej i stil med Gåseagervej, eller i det mindste at få af- og pålæsning ud mod Grenåvej.

Vi håber på, at alle indsigelserne og de fremsatte forslag til fornyelsen af Center Øst denne gang vil påvirke kommunens planlægning.
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Marie Errboe

Indsendt

25/11/2021 15:18

Sagsnummer

HS9574008

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Indkaldelse af ideer og forslag
Område
Skæring - Egå
Hørings-id

H393

Kontakt

TEKNIK OG MILJØ
Plan, Byggeri og Miljø
Karen Blixens Boulevard 7
8220 Brabrand
Telefon: 89 40 44 00