Gå til hovedindhold

Høringssvar

Analyse af bredere børnefællesskaber - løsningsmuligheder

Børn der mistrives

Jeg ønsker at tilføje mine indsigter som lærer på rigtig mange forskellige skoler rundt om i landet. Jeg har været vidne til børn der i høj grad mistrives i klasserne på folkeskolen fordi deres adfærd gør at kulturen inde i klassen er baseret på frygt og dominans fra de udfordrede elever af. Det er min oplevelse at flertallet af eleverne i klassen betaler prisen for det både i forhold til deres egen faglige indlæring, og på deres udvikling af et vrag og tvangsvredet fællesskab og en personlig udvikling yder bærer præg af at være underlagt frygt og voldsomhed, og indestængt raseri.
Mit forslag består i al sin enkelthed af at hjælpe forældrene. Forældrene skal sættes ned i tid og ikke arbejde fuld tid og de skal trænes og uddannes i barnets behov for faste rammer, for en ensartet og forudsigelig hverdag hjemme, sammen med mor og far, kærlighed, og tydelige ensrettede grænser. De skal sammen med deres barn arbejde med behovsudsættelse, med empati og med en plan over hvilke vurderinger og mål de synes er realistiske for deres barns fremtid. I den daglige skolegang, i SFO, i fritidsaktiviteter og på langt sigt.
Hvordan kan et barn med meget vanskellig adfærd begå sig blandt andre i et fællesskab?
Her synes jeg at Aarhus løfter godt med de mange specialklasser. For jeg har alt for tit oplevet hvordan hele klassen tages som gidsel personligt og læringsmæssigt fordi der skal være plads til en adfærdsvanskelig elevs udfoldelser.
Mit simple bud og håb er at forældrene som skal være sammen med børnene i al fremtid hjælpes i gang med ansvar, lempelser af arbejdstid, undervisning og oplysning i de emner og principper jeg har listet længere oppe i teksten.
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Liselotte Quintrell

Indsendt

29/05/2022 08:52

Sagsnummer

HS3604415

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Børn
Område
Hele kommunen
Hørings-id

H446

Kontakt

Chefkonsulent Birgit Møller

Sekretariatet, Børn og Unge

e-mail: birmo@aarhus.dk, tlf. 41 85 90 31