Gå til hovedindhold

Høringssvar

Analyse af bredere børnefællesskaber - løsningsmuligheder

Høringssvar - analysen af bredere børnefællesskaber

LMU Sundhed, Pædagogik og Forebyggelse
Høringssvar til løsningsforslag vedr. bredere børnefællesskaber

LMU i Sundhed, Pædagogik og Forebyggelse, har drøftet løsningsforslag vedr. bredere børnefællesskaber, og har på den baggrund udarbejdet følgende høringssvar:

LMU Sundhed ser positivt på det grundlæggende børnesyn, der ligger bag løsningsforslagene, med fokus på brede, inkluderende og trygge fællesskaber for alle børn. Samtidig bakker LMU Sundhed op om et stærkt fokus på at sætte ind tidligt i udfordringernes opståen og prioritering af tværfagligt samarbejde, hvor der skal lyde en stærk opfordring til at inddrage vores afdelings sundhedsfaglig viden i arbejdet med forebyggelse af børn og unges mistrivsel. Her tænkes særligt på Sundhedsplejen og Børn og Unge-lægerne.

Der skal fra LMU Sundhed samlet set lyde en ros til de mange gode løsningsforslag.

Specifikt i forhold til løsningsforslag 5: Faste tværfaglige teams og professionelle tovholdere for forældre, ønsker LMU Sundhed at fremhæve følgende:

• Der lyder fra LMU Sundhed stor opbakning til at prioritere det tværfaglige samarbejde højt, på tværs af alle relevante afdelinger, men samtidig et ønske om mere klarhed om opgaven for de tværfaglige teams. Det er således vigtigt, at opgaven og forventningerne til det faste tværfaglige team beskrives tydeligere.
• LMU Sundhed anbefaler yderligere en nærmere beskrivelse af koblingen og opgavesnittet til andre tilbud (fx Tværgående Trivsels-team, børnesamtaler, forældrerådgivning, Basisteam, og lettere behandlingsindsatser).

Specifikt i forhold til løsningsforslag 14: Flere lettere behandlingstilbud ønsker LMU Sundhed at fremhæve følgende:

• LMU Sundhed vurderer, at lettere behandlingsindsatser bør etableres på tværs af PPR, Sundhed og Socialforvaltning.
• I Analyse af bredere børnefællesskaber – løsningsforslag, på side 14, fremgår løsningsforslag, der vurderes særligt vigtige. LMU Sundhed vurderer at løsningsforslag 14 om ”lettere behandlingsindsatser” også bør prioriteres. På sigt er det naturligvis ønskeligt, at meget få børn/unge vil få brug for behandlingstilbud, men så længe der er så mange børn i mistrivsel, vil det være problematisk ikke at prioritere dette område.
• Det vurderes at en manglende prioritering af lettere behandlingstilbud kan medføre et stort pres på alle faggrupper, der er involveret i arbejdet med børn og unge i mistrivsel. Det ser vi allerede i Sundhedsplejen, Basisteam og hos Børn og Unge-lægerne.

Specifikt i forhold til løsningsforslag 16: Ændret procedure for henvisning til Børne- og Ungdomspsykiatrisk Afdeling (BUA) ønsker LMU Sundhed at fremhæve følgende:

• LMU Sundhed bakker op om et fokus på at undersøge muligheder for bedre arbejdsgange, der frigiver tid til fagpersoner. I den forlængelse gøres opmærksom på, at et eventuelt stop af henvisninger til BUA fra PPR, hvor vanskeligheder primært viser sig udenfor skole/dagtilbud, forventes at afstedkomme et øget pres på Børn og Unge-lægerne i Sundhed for at bidrage til at henvise. Dette er en opmærksomhed LMU Sundhed ønsker tages med i overvejelserne om ny procedure for henvisning til BUA.


På vegne af LMU Sundhed,
May-Britt Kullberg, LMU-formand
Lise Friis, LMU-næstformand, TR DSR
Erik Ngo Mikkelsen, TR Djøf
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Erik Mikkelsen

Indsendt

03/06/2022 09:48

Sagsnummer

HS6984509

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Børn
Område
Hele kommunen
Hørings-id

H446

Kontakt

Chefkonsulent Birgit Møller

Sekretariatet, Børn og Unge

e-mail: birmo@aarhus.dk, tlf. 41 85 90 31