Gå til hovedindhold

Høringssvar

Politik for Bykvalitet og Arkitektur

Kommentarer fra en beboer på Aarhus Ø

Jeg bor på Aarhus Ø og udtaler mig derfor som beboer på Ø'en.

Bykvalitet i samspil med landskabet og naturen:
- Der er behov for at tænke mere grønt ind i bybilledet. Et par fældede stammer og en bunke sand er ikke den slags natur, vi er på udkig efter. Vi søger smuk natur. Den blomstrende. Den velduftende. Den slags natur, der forkæler vores sanser, og som vi har lyst til at færdes i. Natur, der skaber tryghed og åndehuller.

Blandede bydele styrker vores mangfoldighed
- Her er jeg ikke nødvendigvis enig. På Aarhus Ø er der blandede bydele, men generelt er der utilfredshed med de beboere, der kun kortvarigt bor på øen (lejere og studieboliger). Flere har umiddelbart en ligegyldighed for området (måske grundet manglende ejerskab), hvorfor de efterlader deres møbler etc. på gaden, uden at bestille afhentning af storskrald. I det hele taget virker kortvarige lejere ikke så engagerede i det lokale fællesskab.

Bylivsknudepunkter samler
- Hvis det gøres rigtigt. F.eks. er den nye park på Aarhus Ø i mine øjne bare et par bunker sand, nogle træstammer og en dome. Det er ikke gennemtænkt, og derfor heller ikke et sted, jeg vil komme. Hvis jeg vil have natur, så tager jeg i Risskov eller andre steder, hvor naturen er skøn. Gør det ordentligt, eller lad vær'.

Arkitekturen er generøs
- Det kan den hvertfald være, men det er ikke en selvfølge. Copenhill på Amager er et godt eksempel på generøs arkitektur, som ikke blot er designet til at være et varmeværk, men som også er lavet til at være en lækker skibakke, der er et besøg værd, os som samtidig høster international interesse. Aarhus har potentialet til at gøre det samme. Aarhus behøver ikke at stille sig tilfreds med "ligegyldig" arkitektur, men kan tillade sig at stille høje krav til arkitekter og bygherrer.

Vi bygger videre på historien
- Tja, men lad os også kigge fremad. Vi er blevet SÅ meget dygtigere og klogere, så lad os også give slip på det "forældede".

Forbindelser væver bydele sammen
- Enig. Men også muligheder og tilbud i de forskellige bydele. Der er efterhånden et fitnesscenter i alle bydele, så hvad med at man tænker, hvad en ny bydel kan tilbyde for at give værdi? På Aarhus Ø er det eksempelvis oplagt at anvende nærheden til vandet, mens andre bydele kan friste med andre ting. Lad os ikke tænke "siloer", men i stedet hvad der er unikt for hver bydel i Aarhus.

Lokalt engagement skaber god bykvalitet
- Helt enig. Min erfaring er dog, at lejere typisk er mindre engagerede - og endnu mindre blandt studieboliger, da disse bor i området endnu mere kortvarigt. Jo længere folk forventer at bo i området, og jo mere folk har investeret i området, jo mere engagerede fornemmer jeg, de er.

Partnerskaber løfter bykvalitet og arkitektur
- Ikke nødvendigvis. Hvis der er en klar rød tråd for området, så gør det, men hvis alle blot vil fremme deres egne interesser, så gør det ikke. Bassin 7 på Aarhus Ø er et rigtig fint eksempel på en rød tråd i et område, således der både sikres et godt erhvervsliv, men også plads til både boliger og mennesker.
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Helle Mærsk

Indsendt

20/06/2022 19:41

Sagsnummer

HS9838380

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Indkaldelse af ideer og forslag
Område
Hele kommunen
Hørings-id

H457

Kontakt

TEKNIK OG MILJØ

Rådmandssekretariatet

Rådhuset

8000 Aarhus C

Kontakt: Projektleder Karina Svanborg. Email: svka@aarhus.dk