Gå til hovedindhold

Høringssvar

Pænt nej tak til flere lejligheder...

Pladsen ved HC Tvengesvej er fyldt med fantastiske muligheder for at styrke lokalområdet, og gøre området mere attraktivt, svaret et dog ikke blot at bygge flere høje, intetsigende lejebolig komplekser. Også selvom der vil være caféer osv. i stueetagen. I stedet bør der indtænkes flere fælles, grønne områder, hvor beboere i området kan få plads til at trække vejret, i den efterhånden meget overbebyggede bydel.

Århus kommune har tidligere udtalt sig, at denne bydel skulle betegnes som Århus K, for kultur. På dette grundlag vil det være oplagt at opføre en park eller lignende, for at styrke den indre-århusianske natur, og skabe et samlingssted for beboere.

Næst følger der et spørgsmål om parkeringspladser. Som det står til dags dato, er betalingsparkeringspladserne ved HC Tvenges vej de eneste offentligt-tilgængelige parkeringpladser i området, samt de eneste parkeringspladser der ligger tæt ved Trianglen. Selvom målet er en bæredygtig fremtid, er det vel ikke svaret blot at fjerne alle p-pladser?

Tredje punkt er en bekymring fra mig som bor i trianglen med altan ud mod HC Tvengesvej. Denne lejebolig er lejet på baggrund af det store lysindfald og den flotte udsigt ud mod Åbyhøj, bliver der bygget 10 etager 2 meter fra vores altan, vil der for det første ingen lys komme ind. For det andet ville udsigten være væk. Og for det tredje ville vi kunne dele vores morgenkaffe på altanen med vores nye "naboer". Nok lyder det hyggeligt, men det ville klart være at foretrække hvis dette ikke bliver tilfældet.

Sidst kommer en bøn fra en forholdsvis ny tilflytter til byen. Århus er en vidunderlig by, da den formår at blande storby, med gode og grønne oaser spredt imellem højhusene. Så vil i ikke, som kommune, prøve at beholde det flotte bybillede, i stedet for at bukke under for private bygherre med store checkhæfter?
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Jacob Petersen

Indsendt

25/07/2022 15:27

Sagsnummer

HS9256237

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Indkaldelse af ideer og forslag
Område
Åbyhøj Midtbyen
Hørings-id

H467

Kontakt

TEKNIK OG MILJØ
Plan, Byggeri og Miljø
Karen Blixens Boulevard 7
8220 Brabrand
Telefon: 89 40 44 00