Gå til hovedindhold

Høringssvar

Grønt område og grøn bebyggelse

Som beboer i Trige, har jeg set en stor stigning i byggerier til beboelse. Dette finder jeg naturligt, da store byer som Århus ikke er særligt børnevenlige. Min bekymring går på, at Trige virker til at blive et sted der blot skal huse en masse boliger, men man glemmer at styrken ved områder som Trige, og andre byer tæt på storbyer er, at der er masser at luft, grønne områder, mindre larm, mindre forurening af både os og lys osv.

Derfor beder jeg om at man sørger for et grønt byggeri. Ligesom når man tegner et flot design på et stykke papir, så er formen og udtrykket afhængigt af der hvor man ikke tegner og skriver. Sådan forholder det sig også med byggerier. De formes af de områder man ikke bygger på. Så byg ikke for tæt, gør plads til naturen, sørg for det er grønt, ikke bare i træer og buske, men også i hvad der bygges, så det er bæredygtigt og et naturligt (som i et sted med natur) sted at bo, hvor man kan trives med naturen om sig.

Selve lokationen fordre solceller i stor stil, da der er masser af sol, og meget lidt der kan skygge for solens stråler. Selve stedet er hvor store dele af Århus rene grundvand kommer fra, og det skal vi også passe på. Selve stedet ville være et fantastisk og visionært sted at bygge boliger der måske ligefrem har naturen på tagene, som gør at den naturlige udsigt der er fra fx Trige Centervej, stadig kunne være overvejende naturlig, hvis man kigger ud på træer, huse der passer ind i naturen og som ikke blot bliver endnu et tætpakket boligkvarter til skatteydere, hvor udskiftningen bliver stor, grundet den manglende trivsel i området.
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Lindy Ardenscor

Indsendt

22/09/2022 10:19

Sagsnummer

HS5840747

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Indkaldelse af ideer og forslag
Område
Trige - Spørring
Hørings-id

H495

Kontakt

TEKNIK OG MILJØ
Plan og Byggeri
Karen Blixens Boulevard 7
8220 Brabrand
Telefon: 89 40 44 00