Gå til hovedindhold

Høringssvar

Bevar Nørrestenbro Skovbørnhave

Jeg håber virkelig, at I vil finde de få penge det koster at beholde skovbørnehaven, da det vil være en katastrofe for de børn, som ikke passer ind i en "normal" børnehave.

Aarhus Kommune ønsker, at børnefamilier skal blive i kommunen istedet for at flytte til omegnskommunerne, men vælger at fjerne nogle af de tilbud, som gør, at familier faktisk vælger Aarhus Kommune til. Det giver ingen mening.

Aarhus Kommune ejer i forvejen skovbørnehavens faciliteter. Det er derfor minimalt, hvad det koster at drive skovbørnehaven sat op mod, hvilke konsekvenser det vil have for børn og familier, at I lukker børnehaven. Aarhus Kommune købte faciliteterne for få år siden i stedet for at leje dem. Nu vælger man, efter at have købt stedet, at lukke det ned. Det giver ingen mening.

Der skal være tilbud til alle slags børn. Skovbørnehaven Nørrestenbro er et vigtigt tilbud til de børn, som har brug for andre rammer end en "normal" børnehaveinstitution. Når børnene færdes i skoven, så er der højere til loftet og børnene påvirkes ikke så meget af hinandens stemningsudbrud. Dette hjælper børn, som er følsomme overfor miljø og rammer, som en "normal" institution kan tilbyde, hvor mange børn placeres på få kvadratmeter. Videnskabelige undersøgelser i Danmark og Sverige viser, at børn i naturbørnehaver trives langt bedre end børn i almindelige by-børnehaver.

Dermed er Skovbørnehaven Nørrestrenbro et tilbud, som gør, at PPR og andre instanser spare penge. At fjerne denne skovbørnehave vil derfor blot flytte udgifterne til et andet sted.

Skovbørnehaven løfter et stort ansvar for Aarhus Kommunes børn og familier, og det vil være en katastrofe, såfremt I vælger at spare denne børnehave væk.

Med venlig hilsen en bekymret borger
Søren Christian Øgaard
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Søren Christian Øgaard

Indsendt

09/11/2022 19:35

Sagsnummer

HS7443847

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Indkaldelse af ideer og forslag
Område
Hele kommunen
Hørings-id

H522

Kontakt

Nicolas Madsen

 Mail: nicmad@aarhus.dk 

Telefonnummer: 25 62 28 78