Gå til hovedindhold
Denne begivenhed er afholdt

Luften i Aarhus – hvordan måler vi den og hvordan kan vi forbedre den?

Hvordan måler vi luftens kvalitet og hvordan kan vi bruge luftmålinger til at løse udfordringer med dårlig luftkvalitet?

Denne aften bliver vi klogere på udstyr, vi måler luftkvalitet med, hvilken viden målingerne giver os, og hvordan vi kan bruge denne viden til at ’designe’ løsninger. Aftenen bygger ovenpå borgermødet som fandt sted d. 10. oktober, der resulterede i en liste med syv konkrete udfordringer relateret til luftforurening i Aarhus - med fokus på lokalområderne ved Nørre Allé og Skanderborgvej. 
Som deltager får du mulighed for at sætte dit præg på hvor og hvordan forskellige målinger kan foretages i de to lokalområder. 

Teknik og Miljø samt Kultur og Borgerservice faciliterer aftenens dialoger og aktiviteter. Forskere i luftkvalitet og specialister fra Aarhus Universitet og Teknologisk Institut vil præsentere måleudstyr og metoder til at skabe databaserede løsninger.   

Program: 
16.30 - 17.00 Ankomst  
17.00 - 20.00 Inspirationsoplæg om luftforurening, måleudstyr og grønne løsninger  

Der serveres aftensmad, kaffe og kage i løbet af aftenen.

Hvem er mødet for?  
For interesserede borgere, foreninger, politikere, medarbejdere i Aarhus Kommune 

Bemærk: Et kamerahold fra et belgisk TV-selskab kommer og laver optagelser af aftenen, fordi vores arbejde for en renere luft vil indgå i en dokumentar om luftkvalitet i europæiske byer. Når du tilmelder dig aftenen, giver du samtidig samtykke til, at fotos/optagelser fra aftenen må bruges i forbindelse med formidling fra EU-projektet DivAirCity. 

Begivenheden

Dato
Mandag d. 28. november 2022
Tid
16:30 - 20:00
Lokation
Folkehuset Møllestien
Adresse
Grønnegade 10, 8000 Aarhus C
Tilmeldingsfrist
Torsdag d. 24. november 2022
Mødet er afholdt

Kontakt

Sara Cox - sakruc@aarhus.dk

Strategisk Grøn Brobygger og projektleder i DivAirCity