Gå til hovedindhold

Høringssvar

Inspirationskilde: CPH-Ø1

Flydende ø-park med fokus på bæredygtighed.

I september 2017 fik København en ny ø, som blev indviet i Sluseløbet. Projektet hedder “Ø KBH” og er en flydende ø-park, der hviler på en stålkonstruktion fyldt med genbrugsplastikflasker.

Formålet er at sætte spotlight på bæredygtige, klimavenlige og fleksible løsninger på befolkningstilvæksten i havnebyer som København.

Da øen blev indviet den 3. september 2017, kunne besøgende slappe af, tænde op i grillen og drikke nogle øl i skyggen af lindetræet på øens midte.

Havde man en kajak eller båd, kunne man lægge til ved øen og hoppe på land. Alternativt var det muligt at blive fragtet til øen fra den gangbro, der forbinder Ved Stigbordene med Ved Slusen. Det var desuden muligt at købe øl og grillede snacks.

Planen er, at øen skal flytte til andre steder i havnen. Som Magnus Maarbjerg fra Fokstrot siger: "Vand er på mange måder sindssygt fleksibelt. Man kan bygge noget, som kan være der midlertidigt, og så er det ret nemt at flytte til et andet sted. Der er et kæmpestort potentiale i det."

De har også andre mobile steder i støbeskeen, herunder en flydende sauna-ø, en flydende muslingefarm og en ”sail-in-cafe”.

Se mere på: https://www.copenhagenislands.com/about
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Helle Mærsk

Indsendt

17/07/2019 - 12:01

Sagsnummer

HS9784594

Informationer

Startdato
Svarfrist
Høringstype
Idéindsamling og debatoplæg
Initiativ
Planstrategi og Kommuneplan
Emneord
Kommune- og lokalplanlægning
Område
Hele kommunen
Hørings-id

H91

Kontakt
TEKNIK OG MILJØ

Ledelsessekretariatet
Kommuneplanafdelingen
Tlf. 4185 9776

Vil du vide mere?
Læs mere om kommuneplanen og hvad den betyder for dig - klik her.