Gå til hovedindhold

Høringssvar

Debatoplaeg-ny-bebyggelse-pa-europaplads-6-8

Vi skriver for at bakke op om dette nye projekt som vi mener vil tilføre området et mere harmonisk arkitektonisk udtryk. Den nuværende bebyggelse er tiden løbet fra - da de omkringliggende bygninger som Hotel Atlantic, Europahuset og Dokk1 har en helt anden skala end Europaplads 6-8. Endvidere er de nuværende bygninger slidte og fremstår ikke i deres oprindelige udseende. Det store hul der i dag ligger som p plads ved politigården fremstår også som et grimt åbent sår midt i byen - trænger til et løft.

Vi kan kun støtte dette nye forslag der med en højde på 40 meter ikke vil kunne ses fra den gamle middelalderkerne - men derimod vil ligge sig op af Hotel Atlantic og Europahuset der begge har en højde på omkring 40 meter. Det vil give et mere moderne udtryk der er i harmoni med f.eks. Dokk1. Forslaget har bylivsskabende funktioner i stueplan. Dette mener vi er meget vigtigt for at bygningen ikke lukker om sig selv. Der skal være en åben funktion i stueplan i form af butik, café eller lignende.

Endvidere vil huset med sin størrelse tilføre området flere arbejdspladser og dette vil understøtte passagerantallet for Dokk1 letbanestation og er dermed i tråd med kommunens Byfortætningsstrategi langs med letbanen

Alt i alt et spændende forslag som vi håber kan realiseres.

Developingfutureaarhus.dk
Formand Kenny Antonsen
Risvang Allé 55
8200 Aarhus N
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Kenny Antonsen

Indsendt

20/07/2019 - 12:43

Sagsnummer

HS7032790

Informationer

Startdato
Svarfrist
Høringstype
Indkaldelse af idéer og forslag
Område
Midtbyen
Hørings-id

H115

Kontakt

TEKNIK OG MILJØ

Plan, Byggeri og Miljø
Karen Blixens Boulevard 7
8220 Brabrand
Telefon: 89 40 44 00

Vil du vide mere?