Gå til hovedindhold

Høringssvar

Uønsket bebyggelse

Høringssvar
Da jeg bruger midtbyen meget, herunder går fra Busgaden til Dokk1, og desuden har mit ugentlige besøg i Mindegade 10, bliver jeg voldsomt trist, når jeg ser, hvordan vedkommende bygningsejer ødelægger det gamle Jomsborg, som i årevis har fået lov til at forfalde, så det nu kan nedrives, og erstattes af ejerens fuldstændig vanvittige byggekompleks.
Som om det ikke er nok, forbigår høringsoplægget i tavshed nedrivningen af den smukt istandsatte og meget bevaringsværdige ejendom Mindegade 12 - en ejendom, som har mere end 200 år på bagen, og som er karakteristisk for købmandsgårdene ved den gamle åhavn.
Mindegade er vejen ind til Aarhus centrum, og den skal der værnes om. På de ulige numre af Mindegade er bygningerne opført i mursten og ikke vanvittig høje, og ved Ridderstræde er Politigården, som også er opbygget i mursten, så det er trist, at ejeren har lavet et kedeligt monstrøst byggeri, som intet har med mursten at gøre. Skulle noget sådant opføres, skulle det være på den modsatte side af Dynkarken.
Påstanden er, at bebyggelsen udformes med en base i 3-4 etager, hvorpå der så placeres en glasbygning på højst 9 etager mod Europaplads.
Men skal Mindegade – også fra Europaplads – invitere til at komme ind i Aarhus, fungerer det ikke.
Bygningen skal slet ikke være så høj, men holde sig inden for det krav til kulturmiljøet, der holder sig til 4-5 etager.
Dermed åbner Mindegade for invitationen til byen og passer fint til Ridderstrædet, hvis altså bygningskomplekset så også skabes i mursten, så det passer ind med de øvrige bygninger.
I forvejen er Aarhus City efterhånden blevet plastret til med kontorbygninger, som ikke alle kan udlejes, så opgiv den tanke om endnu mere kontor.
I håb om, at Teknik og Miljø under Aarhus Kommune vil tænke sig noget bedre om.
Venlig hilsen
Jo Falk Nielsen
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Jo Falk Nielsen

Indsendt

10/08/2019 - 21:33

Sagsnummer

HS7046912

Informationer

Startdato
Svarfrist
Høringstype
Indkaldelse af idéer og forslag
Område
Midtbyen
Hørings-id

H115

Kontakt

TEKNIK OG MILJØ

Plan, Byggeri og Miljø
Karen Blixens Boulevard 7
8220 Brabrand
Telefon: 89 40 44 00

Vil du vide mere?