DOF-Østjylland har med interesse læst projektet til byudvikling – kaldet Årslev Fælled - som inddrager endnu et stykke åbent land nær et vigtigt naturområde til byvækst.
Kraftig byvækst så tæt på et vigtigt naturområde, kan selvsagt ikke ske uden påvirkning af området. Det er derfor vigtigt, at der i forbindelse med projektet er klare principper for, hvad der kan lade sig gøre, og hvad der ikke kan lade sig gøre. DOF-Østjylland er bekymret for begrebet Supernatur, som jo intet har med natur at gøre, men som handler om byudvikling i naturen med de aktiviteter, der følger heraf med naturen som kulisse.
Årslev Engsø er fredet (fredning revideret senest 2001) bl.a. for at sikre områdets rige fugleliv. Fredningen skal respekteres. Det betyder bl.a. at der ikke kan etableres aktiviteter på søen eller indenfor fredningen. Der kan altså ikke blive tale om at anvende søen til rekreative formål, som foreslået.
Konkret foreslår DOF-Østjylland, at området syd for Skibbyvej og øst for det grønne område ved den offentlige p-plads tages ud af planen. Byggeri i flere etager i dette område vil påvirke oplevelsen fra stien omkring engsøen voldsomt, og virker meget synligt i landskabet.
DOF-Østjylland ser ligeledes gerne, at der etableres skærmende/slørende beplantning langs bosætningen, som hindrer/reducerer indkik fra de fredede arealer. Der er allerede flere steder etableret skæmmende bygninger, som reducerer den landskabelige oplevelse at området.
DOF foreslår at man ved etablering af ny natur og rejsning af skov i området inddrager biologisk ekspertise i planlægningen således at etableringen af den "nye" natur sker med størst mulig fokus på at øge biodiversiteten i området. F.eks. ved at man i stedet for at plante skov, lader skoven så sig selv på udvalgte områder, og at skovrejsning sker med fokus på at der ligeledes gives plads til åbne områder.
DOF støtter helt klart, at luftledningerne over den vestlige del af Årslev Engsø kabellægges, og at det sker hurtigst muligt, da de eksisterende højspændingskabler udgør en fare for især de større fugle.