Gå til hovedindhold

Høringssvar

Debatoplæg - Ny folkeskole ved Byparken og nyt blandet område ved Dortevej, Gellerup

Nedrivning af almene boliger i Gellerup og Toveshøj

Jeg mener at der mangler almene boliger i Aarhus i forvejen - alene derfor bør der ikke nedrives boliger i Gellerup/Toveshøj. Boligerne trænger til en opdatering, men bygningerne fungerer fint og området har høj værdi for folk, der bor her. Området ER diverst. Området ER godt for alle mulige forskellige typer af mennesker. Det er Ikke bygningerne, der er problemer med - det er mangelfuld social indsats.

At rive blokke ned, fordi folk ikke går længe nok i skole eller kommer fra andre lande er uholdbart. At fratage folk deres hjem, fordi en vis procentdel af beboerne på et tidspunkt har begået kriminalitet er uholdbart.
Hvordan hjælper det på udsatte mennesker at smide dem ud af deres hjem og fjerne dem fra deres sociale netværk?

At opføre en ny folkeskole få hundrede meter fra Tovshøjskolen er fråds. Kan man ikke blot ombygge og opdatere Tovshøjskolen?

I min optik er det et kæmpe ressourcespild at rive fuldt funktionelle bygninger ned, for at opføre nye - og højst sandsynligt færre og dyrere - bygninger på samme sted. Ydermere ønsker man at gøre det samtidig med at Coronakrisen raser og mange erhverv kommer helt i knæ. De næste mange år kommer vi til at kæmpe med at få os selv og hele landet på ret økonomisk køl igen - hvordan ser nedrivningen af flere hundrede almene boliger ud i det lys? Og hvordan ser ressourcespildet i nedrivningen og nye byggeprojekter - hvordan vejer det i klimaregnskabet?
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Tina Hougaard Flink

Indsendt

06/11/2020 10:14

Sagsnummer

HS9211102

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Indkaldelse af ideer og forslag
Emneord
Kommune- og lokalplanlægning
Område
Brabrand - Gellerup
Hørings-id

H214

Kontakt

TEKNIK OG MILJØ

Plan, Byggeri og Miljø

Karen Blixens Boulevard 7

8220 Brabrand

Telefon: 89 40 44 00