Gå til hovedindhold

Høringssvar

Debatoplæg - Ny folkeskole ved Byparken og nyt blandet område ved Dortevej, Gellerup

1000 NEJ TAK - SKAM JER

Til byrådet: SKAM JER
I har udsendt en pseudohøring. Magtarrogance camoufleret som borgerinddragelse.

En skole i byparken og bygninger langs Dortesvej forudsætter ekspropriering af beboernes jord og boliger.
En skole i byparken med 1000vis af boliger revet ned er ikke en skole for de borgere, der bor her nu. De borgere er uønskede af byrådet og I vil tvangsflytte dem. Det siger jeres vedtagne Udviklingsplan.

Byrådets egentlige formål er ikke at høre om meninger om en ny skole. Det er at udrense i beboerne og fortsætte busningen af de "ikke vestlige" børn.
Det er attraktivt for byrådet at give plads og boliger til mere "vestlige" og velhavende beboere end de nuværende. Ellers ville byrådet vel spørge de nuværende beboere om de vil afgive jorden, og om hvor den rette placering af en skole til deres børn vil være. En sådan høring vil der være kvalitet i.

I kan have forregnet jer:
I kan ikke rive ned og bygge på privat ejet grund uden at spørge beboerne, om de vil sælge. Uanset hvor mange udviklingsplaner, I vedtager.Uanset hvor meget i pisser på demokratiet, kan I ikke rive ned, uden at nedrivning og salg er vedtaget på et afdelingsmøde af beboerne.
Det bliver det næppe. Tidligere afdelingsmøder har klart sagt 1000 NEJ TAK.
Så klogt ville det have været at spørge om ideer til placering på kommunal jord.

Magtarrogancen kommer også til udtryk ved at heller ikke Bispehaven spørges om placering af skole. Mon Bispehaven synes, at en placering midt i Gellerup Bypark er ideel for deres børn?

Byrådet spørger ingen borgere om placeringen af ny skole. Heller ikke de borgere som byrådet finder attraktive at få udskiftet beboerne med i Bispehaven. Er det mon klogt?

Hvorfor foreslår byrådet ikke skolen og fritidstilbud placeret på en af sine egne matrikler? Hvorfor forgribe sig på andres ejendom?

Nogle chancer er passeret, da byrådet solgte Nordgårdshallen og Hejredalskollegiet. Men der er en meget egnet kommunal grund på hjørnet af Edwin Rahrsvej og Lenesvej. På den placering vil børnene fra Bispehaven få en både kortere og sikrere skolevej. Daginstitutionerne i Gellerup og ved Ellehøj vil få lige langt til skolen.
Evt. kunne Ellehøj Skole bevares og indgå som en afdeling i skolen, eller med idrætslokaler og faglokaler, så de ikke skal bygges på ny.

Det er sund fornuft og godt for miljøet og CO2 regnskabet at bevare og renovere fremfor at rive ned og bygge nyt beton

1000 NEJ TAK - BEVAR VORE ALMENE BOLIGER
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Solveig Munk

Indsendt

17/11/2020 01:18

Sagsnummer

HS0005110

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Indkaldelse af ideer og forslag
Emneord
Kommune- og lokalplanlægning
Område
Brabrand - Gellerup
Hørings-id

H214

Kontakt

TEKNIK OG MILJØ

Plan, Byggeri og Miljø

Karen Blixens Boulevard 7

8220 Brabrand

Telefon: 89 40 44 00