Gå til hovedindhold

Høringssvar

Ny ramme for lokal kvalitetsopfølgning og tilsyn i Børn og Unge

Høringssvar

Høring vedr. udkast til ramme for lokal kvalitetsopfølgning og tilsyn
Bestyrelsesmøde d. 8. december 2020
Møllevang Dagtilbud


Forældrebestyrelsen i Møllevang Dagtilbud støtter, at der skal være en lokalkvalitetsopfølgning og et tilsyn. På baggrund af det udsendte materiale havde bestyrelsen en drøftelse på et ekstraordinært møde, og i det følgende kan læses om de emner, bestyrelsen ønsker at give deres holdning til kende.


Observationer
Bestyrelsen mener, at det er godt med observationer. Men der er for lang tid mellem observationerne; når der kun er én observation pr. år, vil der i vores dagtilbud gå ni år, før man er igennem alle afdelinger. Det bør være mere nært, for der kan gå mange børn gennem afdelingen, før der kommer en observation i afdelingen. De afdelinger, hvor der ikke er observation, vil med denne model ikke have en direkte dialog om deres praksis. Dertil kommer, at en observation én dag kun er et lille billede af, hvad der foregår i afdelingen.
Det får bestyrelsen til at stille spørgsmål: Hvad skal en enkelt observation kunne flytte? Vil det være tilstrækkeligt for at kunne fungere som tilsyn? Hvorfor skal observationerne ikke gennemføres af nogen, som er tættere på praksis? (Her tænkes på at bruge tværfagligt team og Faglige fyrtårne).
Bestyrelsen vil gerne have, at det stod klar, hvordan der udvælges en afdeling til observation. Er det muligt at udvælge den bedste og skjule en evt. mindre velfungerende afdeling?

Data
Bestyrelsen synes, at det er godt med fokus på data. Men de ønsker et tydeligere billede af, hvad data helt konkret er. De ville gerne have haft flere eksempler.
Bestyrelsen mener også, at det er vigtigt at bevare og udvikle dialoghjulet som del af datagrundlaget.

Ressourceforbrug
Bestyrelsen har svært ved at vurdere, hvor meget denne model vil påvirke og fylde i hverdagen, da de ikke kender til dagligdagen i organisationen. Men det virker til at være et meget højt ressourceforbrug, for der er mange møder involveret i denne model. Hvilken betydning har det for medarbejderne, at der bruges dette timeantal? Hvad får medarbejderne ud af mødeaktiviteten?


Forældreperspektiv
Bestyrelsen vil gerne, at der lægges mere vægt på forældreperspektivet. Det er ikke tilstrækkeligt, at kun ét bestyrelsesmedlem deltager i en læringssamtale. Alle forældre skal have mulighed for at komme med data, så der er en systematisk inddragelse af forældrenes perspektiv. Det er godt, at der arbejdes med dialoghjul, for samtalen om det enkelte barn er vigtig, men den er lige netop rettet mod den enkeltes trivsel. Der er brug for det brede perspektiv i et tilsyn, og der mangler konkrete eksempler i det udsendte materiale.



På vegne af bestyrelsen
Julie Lund
Formand, forælder
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Julie Lund

Indsendt

18/12/2020 09:27

Sagsnummer

HS8607074

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Dagtilbud og skole
Område
Hele kommunen
Hørings-id

H226

Kontakt

  • Louise Heltborg Budde, lohebu@aarhus.dk, 30 52 68 73
  • Jens Møller Hald, jemol@aarhus.dk, 23 38 01 33
  • Patrick Larsen, pala@aarhus.dk, 41 87 27 57

OBS: Alle høringssvar skal afgives her via høringsportalen. Høringssvar kan ikke sendes på mail til ovenstående.