Gå til hovedindhold

Høringssvar

Lokalplan 1153 Kildeagersøvej

Det korrekte at gøre ville være at lave en egentlig lovvliggørelse af de ulovlige forhold og herefter udarbejde en lokalplan, som sikrer mod fremtidige uhensigtsmæssigheder i dele af den oprindelige lokalplan.
Fællesrådet finder at denne retslige lovliggørelse af et ulovligt forhold er en alvorlig krænkelse af den generelle retsfølelse i lokalområdet og i særdeleshed for de berørte boligejere. Det forhold, at bygherre var i god tro kan ikke opveje dette. Boligejere i området har disponeret efter den dengang gældende lokalplan, og konsekvenserne af, at den oprindelige lokalplan ikke er overholdt har været store både økonomisk og menneskeligt. Der bør derfor findes en løsning, som indebærer erstatning til boligejere samt en offentlig undskyldning.
Boligejerne står uanset denne lokalplan med stort indkig i private hjem som følge af, at en bygherre har fået særligt lov til at gå ud over grænserne.
I forhold til den konkrete lokalplan bemærkes, at den dog retter op på en række uhensigtsmæssigheder i den oprindelige lokalplan.. Det gælder fx indsnævring af byggefelter og indsnævring af mulighed for altaner.
Men det hjælper ikke boligejerne, og en sådan tilretning af lokalplan kunne lige så vel have været lavet efter, at man havde sikret en reel lovliggørelse og ikke en retslig lovliggørelse.
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Karen Balling Radmer

Indsendt

22/08/2021 14:38

Sagsnummer

HS5746967

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Lokalplan
Emneord
Kommune- og lokalplanlægning
Område
Hasselager - Kolt
Hørings-id

H324

Kontakt

TEKNIK OG MILJØ
Plan, Byggeri og Miljø
Karen Blixens Boulevard 7
8220 Brabrand
Telefon: 89 40 44 00