Gå til hovedindhold

Høringssvar

Forslag til Lokalplan nr. 1191 High Performance Center med boliger i Viby

Aarhus kommune som aktiv aktør vedr. trafiksikkerheden på Terp Skovvej, 8260 Viby J.

I forbindelse med tidligere indsigelser vedr. Lokalplan 1191, High Performance Center i Viby. Kan vi konstatere at A.G.F har justeret det ønskede byggeprojekt i forhold til antal boliger og parkeringsforhold. Ydermere er der afholdt et positivt dialogmøde i november 2022, mellem A.G.F og områdets beboere, hvor tankerne bag projektet herunder de justeringer som er foretaget, blev uddybet.

Det sidste som udestår, er Aarhus kommunes deltagelse som aktiv aktør i forhold til at øge trafiksikkerheden, så denne matcher nuværende og fremtidig brug af områdets idrætsfaciliteter. Vi har siden 2004 forgæves rakt ud til Aarhus kommune vedr. manglede udstyr på Terp Skovvej, 8260 Viby J. Besvarelserne fra Aarhus Kommune, i forbindelse med de gentagende opkald og e-mails, inkluderer ofte en henvisning til Viby Fællesråd, og ingen aktuel prioritering af området fra Aarhus Kommunes side.

I 2020 kunne vi med glæde konstatere at der bliver etableret en række vejbump i området, men til stor undren, er den ene del af Terp Skovvej og Midtagervej ikke omfattet af projektet. Selvom der i forbindelse med opkald til Aarhus Kommune bliver oplyst at Terp Skovvej er sammenlignelig med Vidtskuevej, hvor der samtidig etableres vejbump som omfatter hele vejen.

Der er intet udstyr på den første del af Terp Skovvej som bidrager til fartnedsættelse til et niveau der er passende for et villakvarter, og tilmed en meget bred vej, med øget belastning grundet idrætsanlæg og gennemkørsels mulighed fra både Christian X’s vej, Jyllands Alle samt Fredensvangsrunddel.

Vi appellerer til at Aarhus kommune, som en del af udvidelsen af idrætsfaciliteterne, prioriterer midler til et selvstændigt projekt som omfatter:
• Vejbump som dækker resterende del af Terp Skovvej
• Mindre helleanlæg ud mod Christian X’s vej (kunne være tilsvarende som er etableret på nabovejen Ballagervej)
• Fartnedsættelse til 40 km

Vedhæftet: Oversigt over området, hvor nuværende vejbump/helleanlæg er markeret med grønt, og området som ønskes opdateret er markeret med rødt.

Med venlig hilsen
Reemo Werge & Rikke Hytting
Terp Skovvej 4
8260 Viby J.
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Rikke Hytting

Indsendt

30/12/2022 10:39

Sagsnummer

HS5061938

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Lokalplan
Område
Viby
Hørings-id

H530

Kontakt

TEKNIK OG MILJØ

Plan og Byggeri

Karen Blixens Boulevard 7

8220 Brabrand

Telefon: 89 40 44 00