Gå til hovedindhold

Høringssvar

Forslag til Lokalplan nr. 1186 - Boligområde øst for Lemmingvej syd for Genvejen, Hasselager

Lemming Borgerforenings høringssvar vedr. lokalplan 1186

18.06.2023: Høringssvar vedr. lokalplan for boligområde øst for Lemmingvej, mod Genvejen og mod jernbanen.

På vegne af Lemming Borgerforening er her vores høringssvar til det påtænkte boligområde – lokalplan 1186 øst for Lemmingvej.

Som beboere i landsbyen Lemming har vi følgende udfordringer:
- Rigtig megen støj fra motorvejen og Genvejen
- den øgede trafik gennem byen – både støjmæssigt og trafiksikkerhedsmæssigt – for især børn der cykler til og fra skole – samt fodgængere og motionister der løber og bruger vejen til dette rekreative formål i naturskønt område

Vi forudser, at et nyt boligområde – jf. lokalplan 1186 – vil forværre trafikken, og dermed støjen gennem byen. Vi er endelig lykkedes med at få dæmpet den tunge trafik via skiltning – og ønsker at holde trafik og støj på så lavt et niveau som muligt. Samt sikkerheden for ”bløde trafikanter” oppe. Den skønne natur her kan med fordel nydes på gåture i området – men også det kan kræve en stor portion risikovillighed pga. bilerne.

På baggrund af den viden der i dag eksisterer om støj-forurening og de helbredsmæssige konsekvenser det har for mennesker – finder vi det besynderligt, at der ønskes et boligområde på området, hvor det på forhånd er givet, at støj-belastningen vil være stor. På det punkt er vi helt på linje med ”Enhedslisten Mindretalsudtalelse til lokalplan 1186”.

På det selvsamme byrådsmøde, hvor sagen drøftes, er punktet om udvidelse af Torshøjvej til 4 spor. Med den generelle udvikling indenfor trafik forudser vi, at Genvejen med største sandsynlighed kommer til at blive udvidet i fremtiden til også at være 4 sporet – og det vil jo have betydning for de fremtidige beboere af lokalplan 1186.

Det kommer også til tanker om det drikkevandsreservoir som ligger under området, længere mod Lemming ganske vist – tænkes dette ind i overvejelser og tages der generelt nogle hensyn til det ift. kommuneplanen?

På infomøde den 16.05.2023 fremgik det, at tilkørslen til det evt. nye boligområde vil være at finde på Lemmingvej. Det ville være mere indlysende – og vi vil gerne foreslå det som en mulighed, hvis det bliver relevant – at lave tilkørslen via en rundkørsel, som sammenlagt forbinder Lemmingvej, Hasselsvinget og det evt. nye område. Dermed ville det løse den trafikale udfordring med overblik, som opstår, når man som bilist kommer fra Hasselsvinget og skal til venstre mod Lemming. Det kræver en noget fleksibel nakke at kigge baglæns, op til højre, for at få overblik over trafikken fra jernbanebroen.

Vi er også på linje med Kolt-Hasselager Fællesråd i deres udtalelse – det være sig i forhold omkring institutionspladser, kapacitet på skolen, adgang til offentlig transport for det nye område – og helt sikkert også herlighedværdien i, fra det højeste punkt på Lemmingvej, at kunne se ind over hele Århus.

På vegne af Lemming Borgerforening – formand Karen Jøker Jørgensen.
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Karen Jøker Jørgensen

Indsendt

18/06/2023 08:15

Sagsnummer

HS4503767

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Lokalplan
Område
Hasselager - Kolt
Hørings-id

H577

Kontakt

TEKNIK OG MILJØ

Plan og Byggeri

Karen Blixens Boulevard 7

8220 Brabrand

Telefon: 89 40 44 00