Gå til hovedindhold

Høringssvar

Ny politik for Borgerservice og Biblioteker 2024-2032 (frist forlænget)

Rigtig god politik

Superspændende og aktuelle indsatsområder, der kan understøtte Aarhus i at være en by, hvor der er plads til alle og trivsel på tværs af sociokulturelle skel.

Jeg har et par strukturelle forslag ift hvordan de forskellige områder kobles sammen, nemlig at Kultur og læselyst kan være instrumentel ift at fremme blandede bydele og integration. Og at Klima og grønne vaner også bør have fokus på sundhed ind i alt, så det både er for klimaet og for helbreddet, man ændrer til grønnere vaner. Derudover kan samhørighed og fællesskaber understøtte klima og grønne vaner, så det er derigennem man bliver inspireret til at ændre sine vaner. I det hele taget er samhørighed og fælleskaber ligesom et overordnet udgangspunkt for at løse flere af de store indsatser/ problemer: en metode, måske.

Et andet input er, hvordan I når ud til børn og unge som den måske vigtigste målgruppe. Her kunne det være fint med en strategi for kommunikation, ambassadører, fællesskaber, rollemodeller, opsøgende arbejde, hvor børn og unge er, foruden hvordan I vil bruge influencere således at I engagerer og påvirker målgruppen. Hvordan kobler I jer på eller indgår i undervisningsmateriale i skoler eller på ungdomsuddannelser?

Jeg var gæst, da udvalgte borgerpaneler fremlagde deres arbejde med forskellige indsatser i foråret, og der var rundbordssamtaler bagefter. Det var en superfin oplevelse, men jeg tror bare ikke ret mange har kendskab til, at det fandt (finder) sted. Så mere kommunikation om det, for de historier fremmer tro på at demokratiet fungerer og at man kan få indflydelse på sin bys udvikling, hvis man engagerer sig :)
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Merethe Kruse

Indsendt

25/09/2023 15:06

Sagsnummer

HS1577515

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Kultur
Område
Hele kommunen
Hørings-id

H689

Kontakt

Marianne Bjerg Hansen

AC-fuldmægtig

hbjma@aarhus.dk