Gå til hovedindhold

Høringssvar

Ny politik for Borgerservice og Biblioteker 2024-2032 (frist forlænget)

Høringssvar til: Ny politik for Borgerservice og biblioteker 2024-2032

Høringssvar til:
Ny politik for Borgerservice og biblioteker 2024-2032

1: Samhørighed og fællesskaber: Borgerservice og Biblioteker vil gøre det nemt for alle borgere at deltage i de fællesskaber som er til rådighed Borgerservice og Biblioteker
2: Teknologi og mennesker: Borgerservice og Biblioteker vil bygge bro mellem teknologi og mennesker.
3: Demokrati og dialog: Borgerservice og Biblioteker vil styrke den demokratiske deltagelse og tillid til institutioner gennem dialog og folkeoplysning.
4: Kultur og læselyst: Læsning giver forståelse for hinanden og vores omgivelser – derfor vil bibliotekerne fortsat understøtte borgernes læselyst.
5: Klima og grønne vaner: Borgerservice og Biblioteker vil bidrage til den grønne omstilling ved vidensdeling og åbne demokratiske samtaler.

Fra Sabro Biblioteks Venner gør vi hermed opmærksom på følgende i forbindelse med at bevare og udbygge samarbejdet i vores fællesbibliotek

Pkt 1: Samhørighed og fællesskaber:
Vi har med Sabro Biblioteks placering på Sabro-Korsvejskolen et skoleeksempel på samhørighed og fællesskab. Med et bibliotek, der består af både skolebibliotek og folkebibliotek har vi det perfekte udgangspunkt for både samarbejde og fællesskab. Vores fællesbibliotek (forløbere for kombibiblioteker) giver samtidig mulighed for at ressourcerne bliver udnyttet fuldt ud.
Vi har lige erfaret, at der er i Tranbjerg er planer om at flytte biblioteket væk fra skolen. Uden at kende de lokale forhold virker det dog helt absurd at skolen fratages muligheden for at udnytte de ressourcer, der ligger i at folkebibliotek og skolebibliotek supplerer hinanden.
Vi værdsætter det gode samarbejde med skolebibliotekarer og folkebibliotekets bibliotekarer.
Vi har bl.a. et godt fællesskab med skolen og Eshøjhusets Venner om at arrangere "Offentlige foredrag i naturvidenskab".
I det hele taget et godt samarbejde med skolen, ikke mindst om den helhedsplan, der skal udarbejdes for skolen i forbindelse med udvidelse, og hvor skolen kan ses som et bylivsknudepunkt. Samarbejdet med skolen udmønter sig også i brug af skolens lokaler, når bibliotekets ydmyge rammer ikke rækker. Rammer som forhåbentlig bliver optimeret i forbindelse med den kommende helhedsplan. Sabro er en by, der løbende udbygges, derfor er det vigtigt med gode rammer for biblioteket.
De øvrige 4 pkt. der nævnes i oplægget passer på samme måde fint ind i både vores nuværende og fremtidige samarbejde.
Vi har pt. ca. 175 medlemmer.

På vegne af Sabro Biblioteks Venner
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Sabro Biblioteks Venner v/ Lone Hansen

Indsendt

17/10/2023 08:51

Sagsnummer

HS9046745

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Kultur
Område
Hele kommunen
Hørings-id

H689

Kontakt

Marianne Bjerg Hansen

AC-fuldmægtig

hbjma@aarhus.dk