Gå til hovedindhold
genopretningen af århus bugten
Antal støtter: 45 af 1500
Navn
René Rafn
Email
renerafn_4@msn.com
Forslaget

Aarhus Bugten er en vigtig del af vores by og vores natur. Den er hjemsted for et rigt dyreliv, og den er et populært sted for rekreation og turisme.

Men Aarhus Bugten er også under pres fra klimaforandringerne. Havtemperaturen stiger, og det fører til en øget forekomst af alger og andre giftige organismer.

Vi har allerede set konsekvenserne af dette i Aarhus Bugten. I 2022 måtte vi lukke for badning i flere perioder på grund af høje koncentrationer af alger.

Det er derfor, at vi nu foreslår en ambitiøs plan for at genoprette Aarhus Bugten.

Vores plan indeholder tre hovedelementer:

  • Genopretning af havbunden: Vi vil afsætte 10 millioner kroner om året til at genoprette havbunden i Aarhus Bugten. Dette vil ske ved at fjerne sedimenter og plante nye planter og tang.
  • Forbud mod udledning af gylle og kemikalier: Aarhus Kommune skal arbejde for at Staten indfører et forbud mod udledning af gylle og kunstige kemikalier i en afstand af 500 meter fra havet og 200 meter fra åer og søer. Dette vil reducere forureningen af Aarhus Bugten.
  • Stop af udløb af kloakker: Vi vil arbejde for at stoppe udløb af kloakker til Aarhus Bugten. Dette vil reducere udledningen af næringsstoffer og andre forurenende stoffer.

Vi er klar over, at disse forslag vil koste penge. Men vi mener, at det er en investering, der er værd at gøre.

Aarhus Bugten er en vigtig del af vores by, og vi har et ansvar for at beskytte den.

Med vores plan vil vi skabe en renere og sundere Aarhus Bugten til gavn for os alle.

Tak for jeres opmærksomhed.

Bemærkninger

Vi må redde fisk og fauna i Århus bugten

Afstemning start
Afstemning afslutningsdato