Gå til hovedindhold

Bilfri og skovhave på Dronning Margretes vej.

Antal støtter: 2 af 1500
Navn
Anne-Lise Chanette Dalgas
Forslaget

Forestil jer Dronning Margretes vej som bilfri. Så kan husene der ligger op til gro grøntsager i deres haver uden fare for for meget bly fra bilerne i deres mad.som det er nu skal havejord derfra bortskaffes specielt pga for store mængder bly i jorden.
Det kunne på den måde også være en slags gågade promenade lige op til skoven på hele det stykke op til skoven, med alt den ro og glæde det medfører området. Ræsende biler lige ved siden af en skov er meget forstyrrende. Og der kommer mere end det. 
For lige op til en skov, er der mulighed for en skovhave. Og hvad er så det? Det er permakultur. Permakultur er en regerenererende måde at dyrke sine grøntsager, frugter, nødder mv. på. Men det er mere end det. 
Formålet med designet er det skal være godt for mennesker, dyr og naturen. I balance og hvor meget man orker. Og det har vi brug for til vores helbred og for naturen. Gammel viden i moderne tid der minder os om en tid før industrialiseringen -skal bære os bedre igennem klimakrisen, tror jeg.
Vi kan starte i det små og se begejstringen. 
Dronning Margrethes vej kunne på den måde blive en foregangsvej til inspiration og nydelse for de mange forbipasserende der allerede benytter den meget befolkede skov.

Bemærkninger

Permakultur regenererer jorden og hjælper klimakrisen 

Mere fællesskab da mange syntes det er spændende og gerne vil bæredygtigt og se naturen klare det for os, når vi er mere på dens præmisser istedet for at bekæmpe den som moderne landbrug, monokulturer, kunstgødning m.v. der ikke gavner vores planet.

Sundere mad fra flerårige afgrøder der både er smukke og inspirerende

Undvære en ræsende vej lige op til vores skov når jorden ved en skov netop indbyder til skovhave. Til gavn for mennesker, dyr og natur.

Undgå at det ikke kan dyrkes mad i haverne pga fare for for meget bly. 

Afstemning start
Afstemning afslutningsdato