Gå til hovedindhold
Forslag til vandforsyningsplan 2024-2031

Opsamling og GENbrug af regnVAND.

Det glæder mig, at genbrug af regnvand til toiletskyl og tøjvask endelig er kommet med i vandplanerne for Aarhus Kommune.
Nå r vi ser på de problemer regnvandet forvolder i Kommunen kan det undre, at der ikke for længst er taget hånd om genbrug af regnvand. Ud over besparelsen på vores drikkevand, vil der også være en stor besparelse på energiforbruget, da regnvandet kommer frem til forbrugeren uden brug af energi. Se vedlagte bilag: besparelse ved genbrug.
Ud over de nævnte anvendelsesområder bør vi også nævne følgende områder hvor regnvandet med fordel kan anvendes:
-Rengøring af boliger og virksomheder, (Regvand indeholder ikke kalk og kan i mange tilfælde rengøre uden brug af sæbe og opløsningsmidler, Procesvand i virksomheder, Vanding.
Når regnvandet opsamles, er der også mulighed for at etablere Tilbageholdelse og styring af afløbsmængde til regnvandskloak eller faskine. Det vil i mange tilfælde kunne muliggøre nedsivning i faskine i områder hvor der er dårlige nedsivningsforhold. Regnvand vil ligeledes kunne anvendes i forbindelse med etablering af jordvarmeanlæg. Regnvandet føres i drænrør nedgrave over jordvarme slangen. det forbedrer effektiviteten af jordvarme med op til 40% og vil således muliggøre etablering af jordvarme på et væsentlig mindre areal.
Pris på jordvarme faskine svarer til en normal faskineløsning. Jordvarme Faskine Rapport udarbejdet af Rørcenteret i 2013, kan ikke vedlægges grundet fil størrelse. Den kan ses på Genvand Hjemmeside under afsnit forhandler. Da vi arbejder med en 5 års plan, er det vigtigt, at ovenstående muligheder også kommer med i vandplanen. Vi står selvfølgelig til rådighed for mere udførlige beskrivelser. Vi håber, vi kan få mulighed for at underbygge dette høringssvar for de ansvarlige for vandplanen.
Vand der pumpes op fra vores undergrund, er et direkte tilskud til stigningen på verdens havene. Regnvand er fordampning fra vådområder og havet, som ledes tilbage i havet. Ved genbrug af regnvand reduceres oppumpning fra grundvand med ca 50%.
Det er tydeligt, at bevistløs etablering af seperat kloakering, har skabt uoverskuelige problemer i hele landet.
Kommunerne skal støtte danskerne i at opsamale og genbruge regnvand, i stedet for at bruge deres ressourcer på at fylde sandsække, som alligevel ikke kan sikre mod fremtidige hændelser.
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Søren Quist Rasmussen

Indsendt

07/11/2024 15:18

Sagsnummer

HS3247567

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Klima, natur & miljø
Område
Hele kommunen
Hørings-id

H959

Kontakt

TEKNIK OG MILJØ
Natur og Miljø
Karen Blixens Boulevard 7
8220 Brabrand

Telefon: 2496 7859 eller 2920 8178