FORSLAG TIL PLAN FOR BEDRE FORDELING AF ALMENE BOLIGER I HELE AARHUS KOMMUNE
Forslaget til Plan for bedre fordeling af almene boliger i hele Aarhus Kommune skal bidrage til, at placeringen af almene boliger i Aarhus Kommune planlægges klogt, så de understøtter byudviklingen og målet om den blandede by og dermed sikrer mangfoldighed, fleksibilitet og gode lokalsamfund i hele kommunen.
Planen skal være med til at sikre, at almene boliger bidrager til byrådets vision fra boligpolitikken om, at ”alle aarhusianere har mulighed for at bo i en god bolig i en by med social balance”. Planen skal således bidrage til, at der er et mangfoldigt boligudbud i alle bysamfund og dermed understøtte målet om den blandede by.
Planen identificerer og udpeger potentialer for nyt alment boligbyggeri i de fritliggende samfund udenfor Ringvejen.
Med forslaget til Plan for bedre fordeling af almene boliger i hele Aarhus Kommune er det vurdereret, at der er stort potentiale for mere alment boligbyggeri i 13 ud af 20 skoledistrikter, mens der i fem skoledistrikter vurderes at være et ’mellempotentiale’, hvor andelen af almene boliger bør afvente en øvrig udvikling i området. I to skoledistrikter vurderes det, at der ikke er potentiale for mere alment boligbyggeri på nuværende tidspunkt.
Det skal bemærkes, at forslaget til Plan for bedre fordeling af almene boliger i hele Aarhus Kommune udmøntes som udpegninger af interesseområder. Det betyder, at de ikke er juridisk bindende, men retningsgivende for anden planlægning og særligt for kvotetildelingen i de kommende år. Der udlægges således ikke nye arealer, og udpegningerne har ingen planmæssige bindinger, idet nye almene boliger alene realiseres gennem kvoteplaner.
HØRINGSMATERIALE
Forslag til Plan for bedre fordeling af almene boliger i hele Aarhus Kommune er godkendt til høring på byrådsmødet d. 13. oktober 2021. Af referatet fra mødet fremgår såvel indstillingen som alle bilag. KLIK HER.
Høringsmaterialet består af:
Suplerende materiale:
H391
Cecilie Kjærgaard
Tlf. 41857986
BYSTRATEGI
TEKNIK OG MILJØ