Gå til hovedindhold

Detailhandel -Temaplan. Tillæg til kommuneplan 2017

Ny planlægning om detailhandel som følge af den reviderede planlov.
Hvor store må butikkerne være?

Aarhus skal være levende hele dagen, hele ugen og hele året. Byudviklingen skal understøtte byens liv og identitet i alle bydele og fritliggende byer.

Hver by har sit bycenter, og hver bydel har sit bydels-center. Centret – eller bytorvet – er samlingen af de funktioner, der giver byen eller bydelen liv. Detailhandelen er et afgørende bidrag til bylivet, hvad enten det er i City eller på forstadens torv. Kommuneplan 2017 indeholder politikker og retningslinjer, der på forskellig vis skal styrke henholdsvis City og centrene.

Folketinget vedtog i 2017 en ændring af planloven, der indeholdt en række ændringer af bestemmelserne vedrørende detailhandel.

Kommuneplan 2017 blev imidlertid udarbejdet i overensstemmelse med den tidligere lov, fordi planforslaget blev vedtaget til offentliggørelse før den ny planlov trådte i kraft.

I forbindelse med vedtagelsen af Kommuneplan 2017 i december 2017 blev det derfor besluttet at gennemføre en temaplanlægning, der omhandler de muligheder, de reviderede planlovsbestemmelser om detailhandel giver.

Materialer (1)

Høringssvar (0)

28/11/2018 - 13:29

Indhold på denne side

Genveje til

Informationer

Start dato
Svarfrist
Høringstype
Temaplan
Initiativ
Kommuneplan 2017
Emneord
Miljø og energi
Hørings-id

H50

Kontakt

TEKNIK OG MILJØ

Ledelsessekretariatet
Kommuneplanafdelingen
Tlf. 4185 9776

Vil du vide mere?

Læs mere om kommuneplanen og hvad den betyder for dig - klik her.