
Området udlægges til bolig- og erhvervsformål.
Bemærk at høringssvar først gennemgås efter endt høringsfrist.
Har du spørgsmål til høringen, se informationer i Lokalplanen.
Aarhus Kommune har udarbejdet et forslag til den fremtidige anvendelse af det viste lokalplanområde. Samtidig har kommunen udarbejdet tillæg nr. 141 til Kommuneplan 2017. Lokalplanområdet udlægges til bolig- og erhvervsformål og giver mulighed for opførelse af ny bebyggelse, der opføres som én bygning bestående af to sammenhængende bygninger i henholdsvis 4 og 29 etager foruden kælder.
Lokalplanen kan ses på Lokalplanportalen
Planen og klagevejledning kan også ses digitalt på Hovedbiblioteket - Dokk1 fra den 13. april 2023.
Lokalplanforslaget og kommuneplantillægget er godkendt på byrådsmødet den 22. marts 2023.
I referatet fra byrådsmødet kan du se indstillingen og alle bilag.
Solveig Munk fra Enhedslisten de Rød-Grønne kunne ikke tiltræde indstillingen og ønskede følgende mindretalsudtalelse medsendt:
”Enhedslisten De Rød-Grønne kan ikke tilslutte sig lokalplansforslaget. Byggeriet er for højt, for tæt, med for få almene boliger og for små lejlighedsstørrelser. Flertallet af boligerne er på 43 – 62 m2 Planen blev afvist af byrådet for et år siden under henvisning til arkitektur,-begrønning,-almene boliger og ønske om inddragelse af stadsarkitekten. De bekymringer, der dengang blev udtrykt er kun i ringe grad blevet imødekommet ved det nye forslag. Enhedslisten er ikke tilhængere af store kontorprojekter i midtbyen/ved havnen, da det giver en øget biltrafikmængde i et område, der i forvejen er voldsomt belastet. Dertil har Århus absolut ikke brug for flere massive højhuse i Midtbyen. Højhuse bør ligge der, hvor byrådets højhuspolitik har besluttet at lægge dem. Det er ikke her. Der foreslås bygget i 29 etager mod 19 i tidligere forslag. Bebyggelsesprocenten øges til 455. Vi mener kommuneplanens rammer for området, der er på maks. 360 % som minimum skal overholdes. Der bør fastsættes krav om 25 % almene boliger. Jf. Planloven Almene boliger i nybyggeri er en måde, at holde lejepriserne nede for almindelige århusianere. Her planlægges kun 8% almene boliger, og det er uacceptabelt at de placeres med dårlige lysforhold i bunden af byggeriet.”
Danmarksdemokraternes byrådsgruppe kunne ikke tiltræde indstillingen og ønskede følgende mindretalsudtalelse medsendt:
”Danmarksdemokraterne noterer med tilfredshed, at det oprindelige projekt er tilpasset på enkelte punkter i forhold til arkitektur og begrønning samt at der er indarbejdet en mindre andel almene boliger i projektet. Danmarksdemokraterne mener dog, at der er brug for begrønning ud mod Spanien og kan ikke bakke op om projektets højde. Danmarksdemokraterne opfordrer aarhusianerne til at bidrage med høringssvar og især forholde sig til begrønning og højde.”
Mindretalsudtalelserne kan ligeledes ses på lokalplanportalen samt i referatet fra byrådsmødet.
Aarhus Kommune inviterer til borgermøde omkring lokalplanforslaget den 9. maj 2023, kl. 16:30 – 18:00 i forhallen på Jægergården, Værkmestergade 15B. Yderligere oplysninger om mødet kan ses på Høringsportalen under Begivenheder
Aarhus Kommune vurderer, at lokalplan 1194 for Cityområde på Frederiks Plads, Aarhus Midtby, med tilhørende kommuneplantillæg 141 skal miljøvurderes jf. miljøvurderingslovens § 8, stk. 1, nr. 3, idet det på baggrund af en screening af planerne ikke kan afvises, at planerne kan medføre væsentlig påvirkning af miljøet. Miljørapporten indgår i lokalplanens redegørelse og er fremlagt offentligt i samme periode som forslag til lokalplan og kommuneplantillæg.
Hvis du mener, at forslaget bør ændres, eller du i øvrigt har kommentarer til forslaget, bedes du indsende dit høringssvar - klip på knappen "Tilføj høringssvar" på denne side. Du kan også sende dine bemærkninger til Teknik og Miljø, Karen Blixens Boulevard 7, 8220 Brabrand. Skriv venligst afsendernavn og –adresse i brevet. Høringen slutter den 8. juni 2023. Herefter vil kommunen tage endelig stilling til planen.
Du skal være opmærksom på, at alle indsendte høringssvar/bemærkninger er omfattet af offentlighedslovens regler. Det betyder bl.a., at enhver som udgangspunkt har ret til aktindsigt i alt det du skriver. Derudover vil alle høringssvar inkl. bilag blive offentliggjort på kommunens hjemmeside i forbindelse med den politiske behandling af sagen. Det betyder at navn, adresse, telefonnummer, mail og andre personlige oplysninger som du har oplyst i dit høringssvar, vil blive offentlig tilgængelig. Vi skal derfor opfordre til, at du tænker over hvilke personlige oplysninger du skriver i høringssvaret og at du, såfremt du er omfattet af adressebeskyttelse, gør os opmærksomme på dette.
For lokalplanområdet som helhed kan der være fastsat bestemmelser om bl.a. formål, område og opdeling, anvendelse, udstykning, trafikforhold, teknisk forsyning, bebyggelsens omfang og placering, bebyggelsens udseende, opholdsareal, hegn og beplantning, støjforhold, særlige forudsætninger for ibrugtagen af ny bebyggelse, grundejerforening og tilladelser eller dispensationer fra andre myndigheder.
Fremlæggelsen af forslaget for offentligheden har den midlertidige retsvirkning, at der ikke må disponeres indenfor lokalplanområdet på en måde, der foregriber indholdet af den endelige plan. En eksisterende lovlig anvendelse af en ejendom kan fortsætte uændret. Disse midlertidige retsvirkninger gælder, indtil der er vedtaget og offentliggjort en endelig lokalplan, dog højst i et år fra tidspunktet for offentliggørelsen af forslaget. Efter udløbet af den tid, hvor forslaget er fremlagt for offentligheden, vil det være muligt for kommunen at fravige forbuddet og tillade, at en ejendom bebygges eller på anden måde udnyttes i overensstemmelse med lokalplanforslaget, hvis dette er i overensstemmelse med kommuneplanen, og der ikke er tale om et større bygge- eller anlægsarbejde.
Del af Lokalplan nr. 972 (Plan-ID nr.2747175) vil blive ophævet ved den endelige godkendelse af lokalplanen.
H568
TEKNIK OG MILJØ
Plan og Byggeri
Karen Blixens Boulevard 7
8220 Brabrand
Telefon: 89 40 44 00