
Lokalplanen giver mulighed for at lokalplanområdet udlægges til cityformål i form af parkeringshus med tilhørende færdsels- og parkeringsarealer på terræn, samt rekreative arealer omkring huset og en forbindelse fra terræn via taget.
Bemærk at høringssvar først gennemgås efter endt høringsfrist.
Har du spørgsmål til høringen, se informationer i Lokalplanen.
Aarhus Kommune har udarbejdet et forslag til den fremtidige anvendelse af det viste lokalplanområde. Lokalplanen giver mulighed for at lokalplanområdet udlægges til cityformål i form af parkeringshus med tilhørende færdsels- og parkeringsarealer på terræn, samt rekreative arealer omkring huset og en forbindelse fra terræn via taget.
Lokalplanen kan ses på Lokalplanportalen
Planen og klagevejledning kan også ses på deltag.aarhus.dk eller digitalt på Hovedbiblioteket - Dokk1 fra den 1. februar 2023.
Lokalplanforslaget er godkendt på byrådsmødet den 18. januar 2023.
I referatet fra byrådsmødet kan du se indstillingen og alle bilag.
Enhedslisten de Rød-Grønnes byrådsgruppe ønskede følgende mindretalsudtalelse medsendt:
”Et P hus til 800 biler på Sydhavnen modvirker ”Park and Ride” strategi og er i modstrid med Århus Kommunes Planstrategi for nedsættelse af miljø- og klimabelastningen af midtbyen. Pendlere bør i stedet gives mulighed for parkering og omstigning til busser, letbane og tog langt uden for Midtbyen – ”Park and Ride”. P huset bør helt opgives, området begrønnes og evt. indrettet til cykelparkering inkl. opladningsmulighed for elcykler. Alternativt bør P huset minimeres i størrelse og graves ned, så det ikke spærrer for den visuelle kontakt mellem by og vand. Parkering bør forbeholdes til elbiler med opladningsmulighed og til parkering af cykler. Benzin- og dieselbiler henvises til P huse under DOKK1 og under Navitas. Godsbanen skal ikke køre gennem P huset, men flyttes til Marselistunnelen".
I henhold til § 10 i lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM) er der truffet afgørelse om, at lokalplanen ikke er omfattet af kravet om miljøvurdering, idet planen fastlægger anvendelsen af et mindre område på lokalt plan (eller mindre ændringer i gældende planer) og ikke vurderes at få væsentlig indvirkning på miljøet jf. lovens § 8, stk. 2. Begrundelse for afgørelsen kan ses i lokalplanforslagets redegørelse.
Klager over retlige spørgsmål i forbindelse med Aarhus Kommunes afgørelse kan påklages til Planklagenævnet. Du klager via Klageportalen, som du finder link til via siden naevneneshus.dk. Klageportalen ligger også på borger.dk og virk.dk. Du logger på med NEM-ID. Klagen sendes gennem Klageportalen til Aarhus Kommune. En klage er indgivet, når den er tilgængelig for kommunen i Klageportalen.
Planklagenævnet skal som udgangspunkt afvise en klage, der kommer uden om Klageportalen, hvis der ikke er særlige grunde til det. Hvis du ønsker at blive fritaget for at bruge Klageportalen, skal du sende en begrundet anmodning til Aarhus Kommune, Teknik og Miljø, Plan, Karen Blixens Boulevard 7, 8220 Brabrand, pbm@mtm.aarhus.dk der herefter videresender anmodningen til Planklagenævnet, som træffer afgørelse om, hvorvidt din anmodning kan imødekommes. Klage skal være indgivet inden 4 uger efter offentliggørelsen af denne afgørelse.
Hvis du mener at forslagene bør ændres, eller du i øvrigt har kommentarer til forslagene, bedes du indsende dit høringssvar - klik på knappen "Tilføj høringssvar" på denne side.
Du skal være opmærksom på, at alle indsendte høringssvar/bemærkninger er omfattet af offentlighedslovens regler. Det betyder bl.a., at enhver som udgangspunkt har ret til aktindsigt i alt det du skriver. Derudover vil alle høringssvar inkl. bilag blive offentliggjort på kommunens hjemmeside i forbindelse med den politiske behandling af sagen. Det betyder at navn, adresse, telefonnummer, mail og andre personlige oplysninger som du har oplyst i dit høringssvar, vil blive offentlig tilgængelig. Vi skal derfor opfordre til, at du tænker over hvilke personlige oplysninger du skriver i høringssvaret og at du, såfremt du er omfattet af adressebeskyttelse, gør os opmærksomme på dette.
For lokalplanområdet som helhed kan der være fastsat bestemmelser om bl.a. formål, område og opdeling, anvendelse, udstykning, trafikforhold, teknisk forsyning, bebyggelsens omfang og placering, bebyggelsens udseende, opholdsareal, hegn og beplantning, støjforhold, særlige forudsætninger for ibrugtagen af ny bebyggelse, grundejerforening og tilladelser eller dispensationer fra andre myndigheder.
Fremlæggelsen af forslaget for offentligheden har den midlertidige retsvirkning, at der ikke må disponeres indenfor lokalplanområdet på en måde, der foregriber indholdet af den endelige plan. En eksisterende lovlig anvendelse af en ejendom kan fortsætte uændret. Disse midlertidige retsvirkninger gælder, indtil der er vedtaget og offentliggjort en endelig lokalplan, dog højst i et år fra tidspunktet for offentliggørelsen af forslaget. Efter udløbet af den tid, hvor forslaget er fremlagt for offentligheden, vil det være muligt for kommunen at fravige forbuddet og tillade, at en ejendom bebygges eller på anden måde udnyttes i overensstemmelse med lokalplanforslaget, hvis dette er i overensstemmelse med kommuneplanen, og der ikke er tale om et større bygge- eller anlægsarbejde.
Del af Lokalplan nr. 1141 (Plan-ID nr.10357788) vil blive ophævet ved den endelige godkendelse af lokalplanen.
H547
TEKNIK OG MILJØ
Plan og Byggeri
Karen Blixens Boulevard 7
8220 Brabrand
Telefon: 89 40 44 00