Gå til hovedindhold
Note! Hørings tidsfristen er forbi.

Høring om affaldplanen 2021-2026

Affaldssortering er i løbet af de sidste år blevet en del af aarhusianernes hverdag - og borgerne i Aarhus gør det godt. Men omkring os bliver der stillet større og større krav til, hvordan vi skal sortere og det er vigtigt, at vi har det store fælles mål om en CO2-neutral og bæredygtig by for øje. ’På vej mod et cirkulært Aarhus’ er den første affaldsplan Aarhus Kommune og AffaldVarme Aarhus som selskab er sammen om. Visionen er et cirkulært Aarhus, hvor materialer bliver bevaret i kredsløb så længe som muligt. Det skal være nemt for borgerne at sortere, bytte og genbruge og i samarbejde med erhvervslivet skal der udvikles nye innovative og cirkulære måder at lukke materialernes kredsløb.

Affaldsplanen 2021-2026 "På vej mod et cirkulært Aarhus" lægger op til 4 overordnede mål:

  • 55% genanvendelse i 2025: Målet om 55% genanvendelse opnås ved, at aarhusianerne sorterer i ti typer affald derhjemme og får flere muligheder for sortering i midtbyen.
  • 7.000 tons CO2 mindre om året i 2024-2026: CO2-udledningen reduceres vha. CO2-neutral transport ved indsamling af affald og at aarhusianerne sorterer i ti typer affald derhjemme.
  • Tredobling af genbrug i 2026: Andelen af direkte genbrug øges og flere muligheder for reparation skabes vha. mere genbrug på genbrugsstationerne, mere genbrug i boligområder samt mere reparation og mindre affald.
  • 10 cirkulære materialestrømme i 2021-2026: Mængden af materialer, der indgår i ny produktion øges via partnerskaber om affald som direkte råvarer og materialer i cirkulære strømme.

Affaldsplanen er delt op i:

  • en planlægningsdel, der har karakter af en rammeplan, som tegner den overordnede vision, strategi og ambitionsniveau for den fremtidige affaldshåndtering i Aarhus Kommune og
  • en kortlægningsdel, der beskriver affaldsmængder fra 2015 til 2018/2019 samt fremskriver affaldsmængderne i de forskellige ordninger på baggrund af FRIDA-modellen (model til fremskrivning af affaldsmængder i Danmark), befolkningsfremskrivningen i Aarhus Kommune, og erfaringstal fra forskellige rapport fra Miljøstyrelsen. Kortlægningen beskriver også affaldshåndteringens omkostninger i de foregående år og indeholder oversigter over affaldsordningerne og de behandlingsanlæg, som kommunen anvender eller anviser til, og behandlingsanlæggenes fremtidige kapacitet.

 

Affaldsplanen kan læses og downloades på dette link (PDF) 

Materialer (1)

Indhold på denne side

Genveje til

Informationer

Startdato
Svarfrist
Område
Hele kommunen
Hørings-id

H278

Kontakt

Kristine Vium

byggeaffald@aarhus.dk