Gå til hovedindhold

Klimavenlige og bæredygtige måltider i Aarhus Kommune

Med tre mål og uden at gå på kompromis med velsmag, sundhed, økologi og medbestemmelse, vil Aarhus kommune gå foran i kampen for at reducere klimaaftrykket og øge bæredygtigheden af vores måltider. Vi håber at få spændende input gennem denne høring.

De tre mål, som byrådet vedtog i juni 2019, er at kommunen senest i 2024 har reduceret klimaaftrykket af de indkøbte fødevarer med 1/4, reduceret madspild med 1/3 og har flere klimavenlige fødevarer i indkøbsaftalerne.

Dette sker gennem inspiration, kurser og vidensdeling. Sammen med arbejdsgrupper og interessenter vurderer og igangsætter projektgruppen aktiviteter, der skal til for at nå i mål.

Projektet henvender sig til alle magistratsafdelinger og medarbejdergrupper, men også til borgerne.

Der er afsat ressourcer til en projektmedarbejder, samt drift, materialer og kursus/inspirationsvirksomhed. Deltagelse i aktiviteterne er gratis. Projektet er agilt, og aktiviteterne er ikke fastlagte på forhånd.

Vi vil gerne høre, hvad borgere og organisationer tænker om indstillingen. Og vi vil indsamle gode idéer til at støtte op om den omlægning, der skal ske. Måske nye samarbejder kan opstå.

Materialer (1)

10/08/2020 - 19:35

Indhold på denne side

Tilføj høringssvar
Genveje til

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Andet
Område
Hele kommunen
Hørings-id

H186

Kontakt

Projektleder Bente Kramer Møller

Indkøb og Udbud

bkmo@aarhus.dk