Gå til hovedindhold
Note! Hørings tidsfristen er forbi.

Strategi for forebyggelse af Ensomhed

"Aarhus for medborgerskab og fællesskab” er titlen på en kommende fælles strategi for forebyggelse af ensomhed på tværs af hele Aarhus Kommune. Aarhus Kommune vil gerne have dine input til strategien, der skal bremse udviklingen og forebygge, at aarhusianere i alle aldersgrupper oplever svær ensomhed.

Ensomhed er ikke et individuelt problem - det er et samfundsproblem. Antallet af unge, voksne og ældre, der rammes at vedvarende ensomhed har de seneste år været stigende, og den udvikling skal vendes i Aarhus. 

I Aarhus har vi mange gode og vigtige initiativer, som hjælper mennesker, der oplever at være uønsket alene. Men de bekæmpende indsatser kan ikke stå alene, og der er et behov for at sætte yderligere ind, der hvor vi kan forebygge, at borgere ender i ensomhed.  

Med en fælles strategi for forebyggelse af ensomhed retter vi fokus mod initiativer, der kan sætte ind mod ensomhed på et strukturelt niveau og forebygge, at aarhusianere i alle aldersgrupper oplever at være uønsket alene. 

Visionen med en fælles strategi mod ensomhed i Aarhus er, at alle i Aarhus skal have mulighed for at bidrage med det, de er gode til og brænder for, og have mulighed for at være en del af et fællesskab.  

Forebyggelse af ensomhed forudsætter – ligesom bekæmpelse af ensomhed - samarbejde på tværs af civilsamfund, kommuner, regioner, uddannelsesinstitutioner, faglige organisationer, almene boligorganisationer, erhvervsliv m.fl. Strategien skal derfor gå på tværs af sektorer og fagområder  

Med strategien som trædesten kan vi sætte det lange lys på og være sammen om, hvordan vi bekæmper ensomheden, der hvor den opstår, men i høj grad også hvordan vi målrettet kan sætte ind med forebyggende initiativer, så vi undgår, at Aarhusianere ender i ensomhed. 

Udkastet til strategien er blevet til på baggrund af inddragelse og dialog med politiske udvalg, råd, nævn, magistratsafdelingerne, et åbent møde for erhvervsliv og aktører i civilsamfundet samt på baggrund af en byrådstemadrøftelse i maj 2021.  

Har du haft ensomhed inde på livet? Eller har du eller den forening, organisation mm., du repræsenterer, erfaringer, ideer eller andre input, der kan berige strategien, så vil vi rigtig gerne høre fra dig. 

Fristen for skriftlige høringssvar er d. 6. december.  
Du er også meget velkommen til at komme forbi Det Grønne Bylivshus ved MarselisborgCenteret torsdag d. 25.11 kl. 12.00-17.30 og dele dine tanker om strategien, dine erfaringer eller gode eksempler til inspiration for andre. Her kan du møde Mia, der er tovholder for udarbejdelse af strategien. Der er kaffe på kanden og alle er velkomne.   

Vi glæder os til at høre fra dig.  

Høringssvar (8)

Høringssvar fra Handicaprådet

Handicaprådet takker for en rigtig god strategi. Strategien rummer mange gode arenaer og åbner op for nye potentialer til at kunne forebygge ensomhed. Handicaprådet kvitterer f…

Høringssvar fra Frivilligcenter Aarhus vedr. 'Strategi for forebyggelse af ensomhed'.

Høringssvar vedr. ”Aarhus for medborgerskab og fællesskab: Fælles strategi for forebyggelse af ensomhed” fra Frivilligcenter Aarhus Frivilligcenter Aarhus er glade for at kunne …

Høringssvar for Strategi for forebyggelse af Ensomhed

Aarhus, december 2021 Til Strategi & Udvikling Civilsamfund og Samskabelse Sundhed og Omsorg, Aarhus Kommune Rådhuset, Rådhuspladsen 2, 8000 Aarhus C Høringssvar fra Rød…

Strategi for forebyggelse af ensomhed

Strategi for forebyggelse af ensomhed

Gruppen for afasi: ensomhed, sprogligt & demokrati

Kære Høringportalen Jeg har lavet en høringssvar med video, fordi min afasi er berørt med tale og skrivningen / læsningen: https://we.tl/b-eDuuNR9uEi Venligt Yago …

Forebyggelse af ensomhed

2112 Høringssvar om ensomhed

Ældrerådets høringssvar vedr. udkast til "Fælles strategi for forebyggelse af ensomhed"

Se venligst det vedhæftede

Beskæftigelsespolitik

Jeg vil blot opfordre til, at man indtænker både beskæftigelsespolitikken i sig selv, da den indeholder alt for lidt fokus på ensomhed eller brugernes generelle trivsel over hovede…

Indhold på denne side

Genveje til

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Sundhed og trivsel
Område
Hele kommunen
Hørings-id

H394